Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaja z ciała pedagogicznego

Studniówka wasza, matura nasza

Polecane posty

Gość Jaja z ciała pedagogicznego

Tak mawiali nauczyciele za czasów starej matury. Uczniowie musieli zatem uważać, jak śmieją się z belfrów. Strach przed egzaminem dojrzałości i dwoma latami w kamaszach, hamował młodzież przed tworzeniem zbyt ostrej satyry. Od czasów nowej matury i skasowania poboru, nie ma bata na uczniów. Robią więc sobie jaja z belfrów na całego, bo wiedzą, że to bezkarne. Za kilka miesięcy koniec nauki, a zatem jak się nie dopierdoli nauczycielom na studniówce, to kiedy? Na studiach będą nowi nauczyciele do robienia sobie jajów - kadra akademicka. Nauczyciele w mojej szkole liżą rany po tegorocznej studniówce. Przedstawienie było mocne, do tego - jak mawia młodzież - kamerowane od początku do końca. Z wielką więc obawą czekaliśmy, kiedy ukaże się w sieci. Chujnia na całego. Jak się ludzie dowiedzą o naszych przywarach i słabościach, to przyjdzie nam zapaść się pod ziemię. A tu niespodzianka. Nagranie na You Tube jest tak kiepskiej jakości, że można je oglądać, a i tak człowiek nic nie zrozumie. Uratowała nas zatem kulejąca technika :P

Gość przypomniała mi się
iedawna historyjka z imienin u Cioci. Jeden z wujków wypalił z nagła pomiędzy śledzikiem a sałatką: „A wiecie, że byłem w telewizji?. Zapanowała pełna zawiści cisza (z jednej strony stołu) przeplatana okrzykami podziwu (z drugiej). Ja Cię widziałam, dyplomatycznie skonstatowała gospodyni. „Jak wypadłem? podchwycił rozpromieniony celebryta. Jak na obraz z kamery sklepowej fantastycznie podobnie, odparła Ciocia. Jak się okazało, lokalne wiadomości podały newsa o wyjątkowo zuchwałej kradzieży batoników, której sprawca, właśnie tenże wujek, rezygnując zuchwale z zamaskowania, zapomniał, że zostanie uwiecznione w kamerze systemu ochrony.