Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eip

Gdy niemowlę nie chcę jeść i gorączkuje

Polecane posty

Gość eip

Witam! Mam problem z moją 5 miesięczną córcią. Otóż jadła zupki, kaszki i deserki no i cycę a teraz je tylko deserki i cycę. I to ulewa.Zmierzyłam jej gorączkę ma 37 i 1 kreska. Stała się marudna.Myślałam że to ząbki, sprawdzam palcem i nic nie czuję. Proszę doświadczone mamy o pomoc!!!

37,1 wskazał termometr? mierzyłaś w pupie? odejmij 0,5 stopnia

Gość eip
37 i 1 wskazał termometr pod pachą

Gość ma stan podgoraczkowy
goraczka to sie zaczyna od 38,wzwyz panikujesz pewnie zeby jej ida i tyle,i wcale ich na razie nie musi byc widac

Gość eip
No pewnie panikuje, jestem mamą a to moje pierwsze dziecko. Dziękuję Wam.

Gość bgkjgsdr
Dlaczego nie idziesz do lekarz ? Chcesz wyleczyć dziecko przez internet !Jeżeli chodzi o tak małe dzieci to lepiej być przewrazliwionym niż później płakać , więc idź do lekarza !

Gość eip
Tak zrobię. Dziś nie ma pediatry:(

Gość tsghjab
Poza tym jeżęli teraz temperatura wskazuje 37,1 to wieczorem pewnie znacznie wzrośnie , więc lepiej idź do lekarza zbada dziecko i oboje puczujecie się lepiej .Ja bym poszedł i nie pytał się na forum dzieci co mam robić w tak poważnej sprawie .

faktycznie przyczyna temp moga byc zabki,ktore sie niedlugo pojawia..moze byc infekcja ..przyczyn moze byc wiele.ale uwazam ze zamiast pytac o to na forum powinnas zadzwonic do swojego pediatry..uspokoi Cie na pewno bardziej niz 10 doswiadczonych mam na forum.Zabki albo inne sytuacje które maja miejsce w organizmie Twojego maluszka to tylko spekulacje i nie powinnas sie na nich opierac. Buziak dla Bobasa:)

Gość bortucholski
z gorączką trzeba szybko walczyć, a brak apetytu spowodowany jest zazwyczaj przeziębieniem. ja w takim przypadku podaję dziecku Ibufen. Świetny lek w formie zawiesiny, który można podać wygodnym apliakatorem. Szybko się wchłania i przynosi ulgę w chorobie.