Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyy bo nie wiem

PULPETY (takie na obiad) zepsułam :(

Polecane posty

Gość yyyy bo nie wiem

Matko kobiety pomozcie mi! Postanowilam zrobic dzis na obiad pulpety z sosie koperkowym bo dzieciaki uwielbiaja. No wiec sa prawie gotowe, ale jak sprobowalam jednego to nie wiem, ale cos jest nie tak - mieso jest takie jakies dziwne. Nie w smaku, tylko faktura tego miesa, jakby było takie żylaste. Ja osobiscie juz ich nie zjem bo mam odruch wymiotny, dzieci jeszcze nie probowaly, ale jest jakas szansa,zeby cos z tym zrobic???? Podsmazyc je?Nie mam pomyslu :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zostaw niech ostygną, a potem tylko lekko podgrzej przed podaniem, wtedy są bardziej zbite ale żylaste nie będą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jo-------anna
Może kiepskie mięso trafiłaś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
musisz zrobic jak najmniejsze kuleczki i dlugo gotowac a nie jak w przepisach 15 min. Ja gotuje ok godzine. Potem mozesz obtoczyc w panierce i podsmazyc,ale ja tego nie robie, moze atrakcyjnie nie wygladaja, ale sa zdrowe i smaczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nie rozumiem tego - sorry
Wrzuć do robota kuchennego i zmiel (jak nie masz to do maszynki lub posiekaj dokładnie nożem), dodaj całe surowe jajko, odrobinę czosnku, sól, zioła prowansalskie, ugotuj dwie marchewki, (po ostudzeniu)zetrzyj je na drobnej tarce, posiekane mięso wymieszane z jajkiem i przyprawami włóż do naczynia żaroodpornego - na dno wlej odrobinę oliwy, ułóż na wierzch marchewkę, posyp żółtym serem i zapiekaj w 180 stopniach ok. 20 minut. Będziesz miała klopsa - ja czasem robię - choć osobiście nie lubię mięsa wieprzowego ani wołowego. A jak nic nie wyjdzie - to zamów pizzę :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yyyy bo nie wiem
też pomyślałam,ze kiepskie mieso, moze moze... :( wiec sprobuje je ostudzic a potem lekko podgrzac...o rany mam nadzieje,ze pomoze bo zrobilam z ponad kilograma miesa wrrr dzieki za rady!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yyyy bo nie wiem
hehehe nie rozumiem - dzieki :-D ale mnie teraz ochota na pizze naszla mmmmm Kuleczki wlasnie zrobilam troszke wieksze niz zazwyczaj i gotowalam ze 40 min, wiadomo,ze 15 to z amalo i zawsze sie dziwie - kto gotuje mieso przez 15 minut? chyba ktos kto lubi surowizne i salmonelle ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nie rozumiem tego - sorry
Mi się też wydaje, że po prostu mięso może być słabo zmielone... Przepis na pizzę - tak dorzucę, bo może się przyda w razie jakby w pizzerii mieli wolne;) mąka pszenna mąka kukurydziana (może być tylko pszenna) drożdże ok. 1/6 opakowania mleko cukier sól oliwa z oliwek woda mineralna gazowana Powyższe składniki wrzucić do robota i wymieszać, tak, aby ciasto było klejące - ale odchodziło od ręki - ewentualnie dosypać mąki lub dolać oliwy sos pomidorowy ser żółty wędlinka, kiełbaska lub mięsko - co kto lubi cebula pieczarki i inne dodatki typu pomidor, oliwki, kukurydza, kapary etc. Rozwałkować placek posmarować sosem ułożyć dodatki i piec od 20-40 minut w zależności od grubości ciasta. sos czosnkowy do pizzy - 3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, ząbek czosnku, zioła prowansalski - czosnek posiekać i połączyć z resztą składników:) SMACZNEGO!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yyyy bo nie wiem
super, dzieki wielkie :) juz wiem co jutro na obiad mniam mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×