Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_aga_to_ja

ile produktow mlecznych - 10 miesiecy

Polecane posty

Gość mama_aga_to_ja

Witajcie, moja corka skonczyla 10 miesiecy, ile mleka czy tez produktow mlecznych powinna pic/jesc? Teraz to wyglada tak: rano - 150 ml mleka (pije z kubka) plus jogurt lub kaszka (malo, okolo 90 ml) podwieczorek - owoc obiad - zupka podwieczorek - owoce lub serek lub jogurt okolo 17 - pije okolo 100 ml mleka kolacja - roznie: jajecznica, makaron, risotto, jakas zupka, ryba z ziemniakami lub kasza jaglana z dodatkami, badz kaszka manna czy jakas inna kaszka jesli bylo malo melka w ciagu dnia i jesli nie bylo kaszki rano czasami, jeszcze jaks owoc po kolacji. Czy nie ma za malo produktow mlecznych? Miedzy posilkami nie podjada i do picia podaje wode przegotowana. Jak to wyglada u was? Bede wdzieczna za wszelkie komentarze :-) Pozdrawiam

Gość mama_aga_to_ja
podnosze

Gość efhnbad
po śniadaniu a przed obiadem je podwieczorek? wow

Gość mama_aga_to_ja
to takie drugie sniadanie i najczesciej sa to owoce i je okolo 9-10. Np. banan z sokiem pomaranczowym, suszone sliwki, gruszka, jablko. Mieszkam za granica i tutaj sie tak karmi, w sensie, po sniadaniu, a przed obiadem podaje sie owoce.

Gość efhnbad
w polsce tez sie podaje owoce :D nie tylko za granicą. Taka jesteś światowa a podwieczorek dajesz o 10 rano:) o to mi chodzi

Gość efhnbad
sama nazwa wskazuje PODWIECZOREK W polsce podaje się między obiadem a kolacją :D:D:D

Gość mama_aga_to_ja
a gdzie napisalam, ze ja swiatowa jestem? dziekuje bardzo za doprecyzowanie czym jest podwieczorek, a teraz jak nie masz nic do powiedzenia w tym temacie to wypad.

Gość efhnbad
wypad to ty tam skąd przyszłaś

Gość mama_aga_to_ja
podnosze i prosze o info.

Gość knewgke
mi sie wydaje ze ok

Gość knewgke
nie dajesz dziecku za malo mleka. ciesz sie ze tak ladnie ci je owoce i inne produkty :) moi w tym wieku pili raz dziennie mleko + 2 kaszki mleczne w ciagu dnia. do tego obiad i deser czyli jogurt, owoce ( nie za bardzo lubili)

Gość mama_aga_to_ja
dziekuje za odpowiedzi. tez sie ciesze, ze je w miare ladnie, bo wiem, ze nie zawsze dzieci chca cos innego niz mleko. Karmilam ja do 9 miesiaca piersia, teraz daje modyfikowane, chociaz powiedzieli mi w przychodni zebym dawala juz zwykle krowie, ale poki co sie cykam :-) Dzieki wielkie!

Gość knewgke
mleko krowie ja zaczelam podawac od roku. w wieku poltora roku pili juz kakao i jedli kaszki na zwyklym mleku

Gość mama_aga_to_ja
Wlasnie tez planuje poczekac do roku ze zwyklym mlekiem, kupuje poki co mleko 2 w plynie 0,5 litra i jakos to pije, chociaz ostatnio jej nie podchodzi mleko i dlatego wprowadzilam jogurty i serki.