Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troooooooondzik

Mam tłustą skóre - czym myć twarz?

Polecane posty

Gość troooooooondzik

typowo drogeryjne kosmetyki odpadają ,prawie kazdy ma w swoim składzie alkoholu - ktory wedlug producenta ma wysuszac ewentualne wypryski a ja potrzebuje czegos co porządnie oczyści twarz ale nie zrobi mi z twarzy suchej dechy . KAZDY żel z drogerii powodowal wysuszenie co oznacza u mnie wzmocnienie produkcji łoju i w konsekwencji jeszcze bardziej święcącą twarz... Teraz myje twarz zwykłym mydłem w płynie :O srednio sie sprawdza , nie oczyszcza dokladnie , na nosie znów mam zaskórniki. Trądziku nigdy nie mialam i nie mam, czasem pojawi sie jakas krostka i tyle. Co polecacie?

Gość mocz 555555
mocz , urynoterpia

Gość mocz 555555
ja nacieram twarz moczem sobie ,męzowi i dziecku , naprawde warto

Gość Some Little S|ut
ja nacieram sie kałem

dax cosmetics zel taki niebieski z granulkami nie ma wcale alkocholu mozesz wyprobowac dla mnie w porzadku!

Gość gdfgdhdgjhgd
są jeszcze płyny miceralne :) Garnier czysta skóra- jest nowa wersja BEZ ALKOHOLU :)

Gość zmywaczem do paznokci
albo benzyna ekstrakcyjną

albo Lizolem lub Toluenem , ja używam od lat

smaruję sobie tez nim picze , czyści skóre az do nerwów , mój sąsiad Jacek (lat50) mówi że wydzielam śliczny zapaszek

Gość a ja chce schudnąc
ja bardzo sobie chwale zel do twarzy rumiankowy yves rocher dobrze oczyszcza i właśnie nie wysusza a jakich zelów do tej pory używałas?

Gość cooper l-aspate
ja równiez polecam preparaty cynku + miedzi , zauwazylam dużą poprawe na twarzy i wlosy nie przetluszczaly sie az tak bardzo nie wiedzialam ,że zincuprin znow jest dostepny ;) kiedys go uzywalam ale nagle stal sie lekiem na recepte a potem ...zniknąl poza tym warto ograniczyc cukier , mniej słodzic , nie jesc b.duzo węglowodanów , OMEGA3 albo olej lniany , by zmienic zawartosc tluszczy w łoju ,skora nie bedzie tak tłusta a nawilzona nie warto tez myc ciągle twarzy, jesli siedzimy w domu raz dziennie wystarczy ,zmywamy niepotrzebnie warstwe lipidową , taka kombinacja poki co u mnie dziala :)

Gość a ja chce schudnąc
przecierz nie każdy zel z drogerii ma alkohol. Wnioskuje, ze używałas raczej tych do skóry tłustej. Zacznij uzywac tych do skóry normalnej-one raczej nie mają alkoholu. U mnie najlepiej sie sprawdza jak juz wyzej pisałam rumiankowy yves rocher.

Gość a ja chce schudnąc
a jelezli masz zaskórniki to powinnas stosowac pilingi

Proszę, komplet informacji: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html Zalecenia: - używać łagodnych środków myjących, np. olejków myjących (rano) i żeli myjących lub mleczek do demakijażu (wieczorem) z niepodrażniającymi detergentami, np. betainą kokosową; - stosować środki myjące maksymalnie 2 x dziennie, czyli rano i wieczorem; - stosować kosmetyki zawierające fazę tłuszczową w postaci olejów bogatych w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT); - systematycznie stosować peelingi (chemiczny ilub delikatny mechaniczny), jednak nie częściej niż 1-2 x w tygodniu; - stosować kosmetyki zawierające antyoksydanty, czyli substancje przeciwdziałające wolnym rodnikom. Wolne rodniki atakują lipidowe składniki sebum, powodując powstawanie produktów drażniących skórę i powodujących reakcje zapalne i uczuleniowe; - dieta bogata w NNKT, a szczególnie kawas linolowy; - dieta zawierająca odpowiedni poziom witamin B2, B6 i A; - ograniczyć w diecie mleko i jego przetwory oraz produkty wysokowęglowodanowe; - nie spożywać żywności wysokoprzetworzonej, np. fast- foody; - stosować techniki relaksacyjne (joga, medytacja, wysiłek fizyczny) w celu rozładowania stresu. Przeciwskazania: - unikać zasadowych mydeł, które zmieniają odczyn skóry z lekko kwaśnego na zasadowy, co z kolei zaburza równowagę bakteryjną; - unikać drażniącego detergentu - SLS (sodium laureth sulfate) w żelach myjących; - unikać emulsji typu WO, czyli bardzo tłustych kremów tworzących silną okluzję; - unikać tłuszczy roślinnych, zwierzęcych i syntetycznych dających pełną okluzję i w efekcie powodujących "zapchanie porów", np. oleje mineralne, wazelina, woski; - unikać tłuszczy z wysoką zawartością kwasu oleinowego: olej z orzechów laskowych, olej ze słodkich migdałów, oliwa z oliwek; - unikać stosowania kosmetyków zawierających substancje potencjalnie komedogenne: masło kakaowe, olej kokosowy, lanolina, mirystynian izopropylu; caprylic/capric triglycerides; - nie stosować w codziennej pielęgnacji kosmetyków z wysoką zawartością alkoholu etylowego i glikolu propylenowego; - nie stosować w codziennej pielęgnacji kosmetyków o działaniu odtłuszczającym i matującym zawierających kaolin, talk i związki glinu; - nie stosować zbyt często glinek mineralnych (glinka zielona, biała).

ja poza standardowymi żelami do twarzy myłam buzię lodowatą wodą :) działa super, lekko wysusza, ale bez przesady. fajnym pomysłem jest też pocieranie buzi zamrożonym jogurtem i zostawienie tego na jakieś 20 minut.

Gość pipi89
polecam mycie twarzy mydlem dove (niebieskim)

Gość gabaryek
Naturalny płyn pod prysznic HB - u mnie efekty dał znakomitye, bo faktycznie skóra zaczęła wyglądać bez porównania lepiej, mocno się poprawiła, zrobiła się zdrowsza i ładniejsza. Tak więc docelowo faktycznie udało się uzyskać całkiem fajny efekt.

Gość gość
Ja to w ogóle chodziłąm do dermatologa do http://ledanlodz.pl/uslugi-komercyjne/ ciągle mi się przetłuszczała skó®a na twarzy, ale to tak okropnie. Dopiero po maściach na dzień i noc sytuacja się unormowała. Ale pamiętam, jak okropnie się męczyłam.

Gość gość
nic nie pomoże nie słuchaj tych głupców jedynie mycie , przecieranie wacikami lub mokrymi chusteczkami