Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaasssssssssss

Zaje..ste schabowe :)

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaasssssssssss

Hej! Dzis postanowilam zrobic na obiad schabowe. Poeksperymentowalam troszke bo te "tradycyjnie" przyprawione jedynie sola i pieprzem wydawaly mi sie za mdłe.:) Te ktore dzis wykombinowalam wyszly wrecz przepyszne, boskie :) Dlatego chce podzielic sie z wami przepisem: Rozbijamy kotleciki. Posypujemy pieprzem i sola. Rozbeltamy jajko z ziolami prowansalskimi, magii, 2 rozgniecionymi zabkami czosnku sredniej wielkosci, troche curry i troche startego sera zoltego i tyle :) maczamy kotleciki w rozbeltanym jajku z przyprawami a nastepnie obtaczamy w mace pomieszanej z bulka tarta. Smazymy na patelni i gotowe:) Wyszly tak pyszne ze nigdy nie spodziewalam sie ze schabowy potrafi tak smakowac:) pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dobre, tez takie robie. Staaaaary przepis. Jeszcze sa z sezamem i z orzechami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mini klubik
schabowy musi być tradycyjny -gruby i chrupiący .Spróbuj obtoczyć go najpierw w odrobinie mąki,potem w jajku i na koniec w bułce tartej .Smaż na smalcu-wiem,że niezdrowe ale jakie dobre.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Schabówą
Ja uwielbiam tak:robię normalnie z solą i pieprzem po usmażeniu kładę na schabowego ananasa i plasterek sera i do piekarnika.pycha normalnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no rzeszty!
zgoda, jedzenie JEST smaczniejsze jak sie je przyprawi ;) lepiej pozno to odkryc, niz wcale ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tradycyjne schabowe
przyprawiam nie tylko solą i pieprzem ale również nacieram rozdrobnionym czosnkiem, papryką słodką w proszku i panieruje najpierw w mące, później w jajku (jajko również mieszam z niewielką ilością przypraw) i w bułce. Zawsze są pyszne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale gapa
Podstawa udanego schabowego jest kostka, wtedy miesko jest soczyste -a no i nie solic przed smazeniem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aniellkkaa
Schabowy z ananasem? Nigdy :O Ja tez dodaje troche magii do jajka i czosnku w proszku. Panieruje obowiazkowo w mace, jajku i bulce tartej - uwazam, ze wtedy sa bardziej "puszyste". Curry do schabowych nie bardzo mi pasuje, ale kazdy robi tak jak lubi. Zastanawiam sie tylko nad tym zolty serem, ktorego autorka starła do jajka. Jaka byla rola tego sera w jajku. Bo obawiam sie, ze ser mogl sie nie przykleic do miesa i splynac i wolalbym chyba polozyc plaster sera na gotowe kotlety, ale moze sie myle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie solić przed smażeniem ?
Zawsze solę przed smażeniem, przed jajkiem... Jeśli nie przyprawiasz przed smażeniem to nie jest mdłe mięso ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie solić przed smażeniem ?
Anielkka napisz w czym po kolei panierujesz ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aniellkkaa
Ja tez sole przed smazeniem. Obtaczam najpierw w mace, pozniej dokladnie w jajku ( trzeba to zrobic dokladnie, bo jajko trudniej chwyta sie maki) a na koniec w bulce tartej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie solić przed smażeniem ?
Anielka dzięki :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie solić przed smażeniem ?
Następnym razem zrobie właśnie takie schabowe :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale gapa
Ja nie solę miesa przed smazeniem, przyprawiam delikatnie papryką i pieprzem a sole do smaku po smazeniu-spróbujcie -zobaczycie różnicę. Wieprzowina, może nie tak jak wołowina, ale tez twardnieje przez sól, której tak na marginesie powinno sie używac w mikroskopijnych ilościach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aniellkkaa
Moze i tak, tylko ja lubie jak mieso "przejdzie" przyprawami. A jak sie soli po usmazeniu to sol wchlonie panierka. Wiem, ze sol nie jest zdrowa ale nie lubie mdych, niedoprawionych potraw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie solić przed smażeniem?
Wołowiny nigdy nie solę przed smażeniem. Raz w życiu posoliłam przed obróbką termiczną (kiedyś kiedyś wiele lat temu) i nie mogłam jej potem udusić do miękkości ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam sugestie ....
a ja kazde mieso sole lub przyprawiam lub marynuje przed jakakolwiek obrobka termiczna i nigdy sie nie stalo nic zlego. zawsze jest miekkie. mieso robi sie twarde jak nieumiejetnie (za dlugo lub za krotko, zaleznie od rodzaju miesa) je termicznie obrabiamy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×