Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość csdfssfdsd

Jestem w ciazy,straszne zatrucie,biegubnka,wymioty,trzesie mnie

Polecane posty

Gość csdfssfdsd

jw 17tydzien ciazy,okropnie zle sie czuje,1rwszys raz mi sie to zdarza,co robic? do szpitala mam daleko,do gina nie moge sie dodzwonic,mam tez male dziecko pod opieka,podpowiedzcie cos PROSZE

Gość Fausti
Nic nie poradzimy. Lepiej dzwoń na pogotowie. To może być coś poważnego.

Gość nic nie możesz zrobić
bo jak sama napisałas jesteś w ciąży. Pozostaje Ci tylko czekać aż samo minie i położyć się do łóżka. Żadnych leków nie wolno Ci brać. W szpitalu też Ci za wiele nie pomogą bo nic nie moga podać ciężarnej. Musisz stosowac jałowa diętę, pić miętę, rumianek, jeść suchary,, zupki na skrzydełku i kaszce mannie. tez miałam taka chorobe zatrucie w 8 mc

Gość Marteczka.........
Nie martw się, ja też tak miałam ostatnio-też koło 17tyg. Mi przeszło mniej więcej po 12 godzinach. Ale jakby się to dłużej utrzymywało to próbuj jednak rozmawiać z lekarzem. Moją koleżankę przy podobnej akcji wziął do szpitala na obserwację i była tam 3 dni.

albo właśnie zadzwon po pogotowie, mają obowiązek przyjechac bo jesteś w ciąży i to jest zagrożenie życie. Nie wiem co to znaczy ze masz małe dziecko pod opieką... to co jestes samotną matka że nie ma ci kto pomoc przy dziecku? i znow jestes w ciazy ? dziwne i chore

Gość Marteczka.........
Mięty ja bym na pewno nie piła! Nie słodką herbatę raczej taką mocniejszą i takie właśnie suche rzeczy: biszkopty, suchary, wafle ryżowe. Co do zupy to ja nie mogłam, bo od razu ją zwymiotowałam.

Mniej więcej w tym samym czasie w ciąży byłam też czymś zatruta (podejrzewam śmietanę, którą jadłam do truskawek). Goniło mnie całą noc. Pojechałam na pogotowie. Nim odstałam się w kolejce to już była 8. Przyszedł lekarz spojrzał na mnie i powiedział, że do rodzinnego jechać bo po 8 oni już nie przyjmują takich przypadków. Pojechałam do przychodni, tam lekarka mnie obejrzała. Zaleciła kisiel, dużo picia i ew. smekte i dała 3 dni zwolnienia.

dzisiaj i tak już niczego nie zje skoro tak zle sie czuje wiec co ty wypisujesz? od jutra moze ewentualnie taka diete stosowac a dziś tylko pic... a miety czemu niby bys nie pila? pfff skoro mieta ma lecznicze wlasciwiosci idealnie spisuje sie w stanach zapalnych żołądka... mocną herbate w ciąży ? to ty sie w łeb powinnas puknac martenka jak komus takie rady dajesz

Gość Marteczka.........
#nic nie możesz zrobić To Ty się zastanów zanim coś napiszesz, bo możesz komuś zaszkodzić! Mięta w ciąży ma właściwości poronne, rozkurczowe i może doprowadzić przez to do przedwczesnego porodu. A mocniejsza herbata na pewno nie zaszkodzi, a zapewne pomoże załagodzić bolący żołądek. I wiem to z własnego doświadczenia, czego na pewno nie można powiedzieć o Tobie!

Gość csdfssfdsd
dzieki za rady,maz jest w delegacji,ja sama z rocznym synem w domu,dobrze ze dziecko grzeczne-boje sie zeby to zatrucie nie przeszlo na dziecko.

Gość mamama27
pij cole - serio - bardzo pomaga i jedź paluszki, dużo pij, mi po dobie było już dużo lepiej