Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chchhrzessst

chrzest! boje sie isc do księdza!!!!!!!

Polecane posty

Gość chchhrzessst

moze dla niektorych wyda sie to smieszne, ale boje sie isc do ksiedza, że nie da chrztu dziecku, bo my z męzem mamy ślub cywilny, nie mamy koscielnego... jak bralismy slub cywilny to w planach mielismy w przyszlosci koscielny, ale kasy nie mielismy! naprawde, mieliscmy na styk na obrączki i ubranie i nic wiecej, potem chcielismy koscielny robic, ale po paru latach u nas sie strasznie porobilo, wg mnie to my tylko ze zwzgledu na dziecko razem teraz jestesmy, (dziecko pojawilo sie 2 lata po slubie, wiec nie wzielismy slubu bo dziecko:) nigdy nie przypuszczalam ze sie u nas tak wszystko zepsuje... wiec nie bedziemy robic koscielnego napewno, bo nawet mamy momenty ze sie klocimy rozstajemy:(... no ale dzioecko chce bardzo ochrzcic, nie dlatego bo tak trzeba, tylko dlatego ze naprawde chce, chce je brac do koscioła, chce zeby nawet jak bedzie chciala sdpiewala w chorkach (jak ja kiedys itp:) chce by chodzila na religie by miala potem komunie, itp.... obchodzimy ssiweta ] wiec co powiem ksiedzu???boje sie isc...ze powie nie dam chrztu bo nie macie slubu!

powinien udzielic ale to tylko jego dobra wola, musisz mu dokladnie powiedziec to co tutaj napisalas. madry duchowny zrozumie, jesli nie proponuje isc do innej parafi

Gość jndcuewhfq8uwe
z jakiego miasta jestes? w kazdym miescie jest jakis normalny ksiadz ktory orzchci dziecko, nie boj sie.

Gość Niewidoczny dla innych
Dla niektórych slub kościelny = pełny kościół ludzi i weselichio na 102... można było przecież wziąść zamiast cywilnego od razu kościelny, mały cichy... nie musiało być wesela przecież, nie musiało być sukni za kilka tysięcy, limuzyny itd...

Gość jndcuewhfq8uwe
*ochrzci

nie czytaj opinii po co chrzest skoro zyjesz w grzechu'' co komu do tego? to twoja decyzja i to ty musisz wychowac dziecko w wierze , ja np ma, tez tylko cywilnyi malego ochrzciłam - oczywiscie z duzym ociaganiem ksiedza ;p wierze w boga ale nie w kościół

aaa...ale na temat... myślę że jak trafisz na normalnego księdza tak jak pisały dziewczyny wyżej, to nie będzie problemu. My mieliśmy w parafi kiedyś takiego, co nie udziaał ślubu dziewczyną w ciąży i nie robił pogrzebu wisielcom, bądź innym samobójcom.

" nie udzielał ślubu dziewczynom " * BŁĄD taki :D

Gość wiosna przyjdzie
Powiedz że jesteś katoliczką i masz obowiązek dziecko doprowadzić do wiary,jak mu sie nie bedzie podobać zmień parafie nawet do zakonników idż.Ale pamietaj masz czas gdy dziecko nie ociągnie 6 lat bo gdy bedzie starsze,my mieliśmy problem,trzeba pisać do papierza i dziecko musialo chodzić na religie do sióstr zakonnych,taka jest teraz procedura.

Gość jndcuewhfq8uwe
ale slub cywilny kosztuje 80 zl, kosielny 10 razy tyle

Gość ksiądz nie może
odmówić chrztu, to jedyny sakrament, którego nie można odmówić, postrasz go kurią jeśli Ci będzie robił pod górę, to tylko urzędas i też ma kogoś nad sobą :)

jndcuewhfq8uwe - pierwsze słyszę ! Gdzie jest cennik ślubu kościelnego ? Ja miałas ślub niecałe 4 lata temu i było na zasadzie "co łaska".