Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę odpowiedzcie

pytanie o konsekwencje spóźnienia ze złożeniem deklaracji VAT

Polecane posty

Gość proszę odpowiedzcie

Witam, mam problem złożyłam, znaczy wysłałam pocztą dzisiaj deklarację VAT-7 za styczeń, czyli 1 dzień po terminie. Do deklaracji dołączyłam pismo, że wynikło to z przyczyny natury technicznej, bo w biurze zabrakło wczoraj prądu, co jest zgodne z prawdą. Bardzo boję się konsekwencji. Czy coś mi grozi czy urząd przymknie na to oko? Były to deklaracje 4 podatników naszego biura.

Gość ejże
to zalezy od urzędnika

Gość ejże
jak trafi na normalnego to potraktuje Cię ulgowo bo pierwszy raz i masz wytłumaczenie ale jak na babę przed okresem to..... sama wiesz jakie kary grożą

Gość proszę odpowiedzcie
no właśnie dlatego się boję, pierwszy raz mi się to zdarzyło, buszuje teraz po necie i czytam i jestem przerażona, że dla niektórych nawet 1 dzień to za dużo :(

Gość ejże
a co z należnym podatkiem - odprowadziłaś w terminie czy też po?

Gość tam gdzie
był to był wpłacony na czas, a u pozostałych jest nadpłata

Gość ech, bywa
Kiedyś usłyszałam takie słowa, bo tez martwiłam sie podobna sytuacja i niestety, usłyszałam 'Proszę pani to że PiT pani nie złozyła na czas to bedzie kara, proszę czekac na decyzję, a o pieniądze proszę pani urząd się nie martwi i tak ściągniemy, nawet z odsetkami'. Po jakimś czasie dostałam decyzję. Naczelnik okazał się człowiekiem i moją prośbę o anulowanie kary rozpatrzył dla mnie pozytywnie.