Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werkasierka

Pracuje ktos w ubezpieczeniach ?

Polecane posty

Gość werkasierka

Mam problem :( sprawa tyczy sie regresu. Jakis rok temu zarysalam komus samochod (nieswiadomie) po czym odjechałam. Oczywiscie o calym zdarzeniu nie mialam pojecia. Wezwano mnie na policje, spisano wezwania, przyznalam sie bo policja mowi, ze wszytsko maja na monitoringu ze sklepu. W sumie na moim samochodzie bylo otarcie (sasiad mi zwrocila uwage), jednak nie przejelam sie tym szczegolnie bo pedantka nie jestem - na uczelni czesto ktos mnie zarysuje i nie robie afery. Nie wystawiono mi mandatu, skierowano skprawe do sadu. W sadzie przyznano mi kare grzywny i kilka punktow karnych. Myslalm ze po sprawie ...a tu dzisiaj okazalo sie ze to co sciagnieto z mojego OC (2,5 tysiaki) mam teraz uregulowac!!! Gdybym wiedziala o regresie i ze ja bede placic dochodzilaby dlaczego za durne rysy jest taka wysoka kwota, ale wtedy olalam, bo szlo to przeciez z OC. Argument ubezpieczalni: ZBIEGLAM Z MIEJSCA ZDARZENIA Na wyroku nie mam wzmianki, ze zbieglam z miejsca zdarzenia. W wyroku podany jest artykul na mocy ktorego dostaje kare grzywny i punkty karne (art. 97 kw zw. z art. 23 ust. 1 pkt prawo o ruchu drogowym - czyli przy cofaniu musialam kogos zarysac) w trybie art. 58 1 i 2 kpw (mowa tutaj o przesluchaniu i ze sprawa moze toczyc sie bez mojego udzialu). Zero mowy o tym, ze UCIEKŁAM. Gdy bylam przesluchiwana na policji, mowilam babce, ze nieswiadomie musialam kogos zarysowac. Bylam dzisiaj w sadzie przegladalam protokol z przesluchania mnie i poszkodowanego. I wszedzie pisza, ze oddalilam sie a nie uciklam. Jest tez mowa, ze nie wiedzialam, ze w cos w jechalam. Czy mozna sie odwolywac od REGRESU ? Skoro w wyroku nie ma mowy o mojej ucieczce, na podsatwie czego ubezpieczalnia zarzuca mi UCIECZKE? Z gory dziekuje za pomoc!

Gość werkasierka
kurcze w dziale pracy moglam to chyba umiescic :(

Gość werkasierka
???