Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczona mamka

jak rozszerzać dietę u niemowlaka?

Polecane posty

Mały ma 3 miesiące i myslę o powolnym rozszerzaniu diety. Co na początek w jakich proporcjach? Dodam, że teraz pije mm 5x150ml i raz herbata z kopru 100ml Czego nie podawać? A co już dać do spróbowania? Myślałam o kleiku ryżowym, bo wydaje mi się że to 150 już mu za mało a tak by ładnie zagęściło. Proszę o pomoc.

Gość grzenia
Wystarczy w sklepie postac przy dziale z produktami dzieciecymi i zobaczyc co jest od 4 m-ca i juz. Kaszki mleczno ryzowe, kleiki, mąka ryzowa(ja tego uzywałam) Zupki warzywne powolutku mozna, troszke mieska drobiowego a potem cielęcinki,

fajnie tak zeby mu pasiło ;p ja od razu prawie wszystko dawalam i chłop jak ta lala :D

Gość b.e.a.t.a
Nic mu nie dawaj, za maly jest. Dzieci w tym wieku powinny pic jak najwiecej mleka. Poczekaj, az skonczy 4 miesiace, wtedy mozesz mu dawac kleik ryzowy, jablko, warzywa (marchew, ziemniak, dynia, pietruszka na poczatek)

Gość co ty wypisujesz??????
Jakie "jak najwięcej" mleka??? Nie znasz polskiego, czy co? Potem wejdzie tu jakaś niedoświadczona matka i zacznie pchać w dziecko hektolitry mm!

Gość b.e.a.t.a
Jak najwiecej czyli tyle ile chca/potrzebuja - taki skrot myslowy. Jak dostanie np kleik czy zupke, wypije mniej mleka. Zreszta.. nie moge czuc sie odpowiedzialna za kazda niedoswiadczona matke, ktora bezkrytycznie przyjmie kazda rade. A polski znam, ale czasem z lenistwa zapominam

Gość parufffka
Od bidy mozesz sprobowac ten kleik ale co ci sie kat spieszy? Poczekaj miesiac i daj ku rozwinac uklqd pokarmowy po co dziecko meczyc

A powiedzcie mi co jest lepsze - kleik ryżowy czy kukurydziany? Poczekam jeszcze trochę, ale na początek jedna porcja w ciągu dnia prawda? Zrobię 120 mleka i łyżeczka kleiku. Może być? I czy muszę zmieniać smoczek od butelki czy da radę?

Gość zsas
zaloguj się na stronie bobovita i zamów bezpłatny poradnik o żywieniu dziecka.

Gość Tramara
Ja polecam metodę BLW. Można wspomóc się książką kucharską, z serii "Bobas Lubi Wybór", autorstwa Gill Rapley :)