Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia dzidziuusia

Po jakim czasie zaczyna dzialać antybiotyk?

Polecane posty

Gość mamusia dzidziuusia

Dziecko ma 11m i dostało Ospamox. Wzięło już piąta dawkę czyli 3 dzień mu daję i nie widzę żadnej poprawy tylko pogorszenie. Dziś w nocy było strasznie bo maleństwo caly czas się wybudzało, katar spływał do gardła i tak okromnie kaszlało ze na chwilę przestawalo oddychać a kilka razy z tego kaszlu zwymiotowało. Spało pól godz na moich rękach. Obydwoje jesteśmy nieprzytomni bo to już 3 nasza noc bez snu, ale ta była najgorsza ze wszystkich. Do tego nadal ma stan podgorączkowy 37,9. W dzień też bardzo kaszle i nie może oddychać przez nosek bo jest zapchany ale katar jest zielony i gęsty i nie daje się odciągnąć katarkiem. Czekać jeszcze aż ten antybiotyk zacznie działać czy jednak iść do lekarza z dzieckiem? Kazali przyjść na kontrolę jutro ale jak pomyślę o kolejnej takiej nocy, bałam się ze mi przestanie oddychać. Co myślicie? Dodam tylko, ze na dziś nie ma miejsc i musiałabym tam czekać około 3 godzin z dzieckiem aż znajdzie się jakaś luka między wchodzącymi. A dziecko nie je bo nie może przełknąć i wszystko mu się zwraca, wczoraj przez caly dzień zjadło pól zupki ze słoika po 4 miesiącu a i tak mialo przy tym kilka odruchów wymiotnych. Do tego nie chce pić bo przy piciu z butelki nie ma jak oddychać. Picie podaje łyżeczką po troszku, ale to jest irytujące dla malucha i się złości i nie chce tego brać. Kaszle mokro, odrywająco i wyjątkowo nieprzyjemnie.

Ty też tego tak używasz? :o "KATAREK odsysa zalegającą wydzielinę dzięki odpowiednio zmodyfikowanej sile ssącej domowego odkurzacza"?

Gość mamusia dzidziuusia
Nie rozumiem pytania. Mam katarek i fride i gruszkę i niczym nie mogę mu oczyścić noska, samo wysiąkać nie potrafi. Katar jest tam gdzieś glęboko i ścieka po gardle a nie wycieka z nosa i jest taki zielony bo jak czasem kichnie to wylatuje gęsta zielonawa wydzielina.

Gość ja też dziś
z dziećmi do lekarza jadę, ale ty chyba też powinnaś,po trzech dawkach antybiotyku powinna być poprawa,coś na rozrzedzenie kataru i łatwiejsze odkrztuszanie najlepiej jak by ci inhalacje przepisała. Sory ale w taki sposób to jeszcze się odwodni,wiem że dziecko z zapchanym nosem i wymiotami od kaszlu nie chce i nie może jesć.A może ma zle dobrany antybiotyk i dlatego nie ma poprawy. Ja bym poszła,zawsze ktoś was przepuści,

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
idz do lekarza bo powinna byc juz poprawa, byc moze antybiotyk jest za słaby

Piąta dawka, trzeci dzień :P Moje dziecko też chore na antybiotyku, 10 dawek weźmie i nie spodziewam się poprawy prędzej jak po 6tej dawce. W nocy 2 razy zwymiotował przez ten kaszel :o No ale mój jest starszy niż autorki. Autorko idź do lekarza, dziecko jest malutkie, powiedz że ma 39 stopni, skłam.

Gość Samsala
Idź do lekarza. Jeśli nie możesz się dostać, to prywatnie. Warto mieć dobrego zaufanego pediatrę na takie okazje.

Gość mamusia dzidziuusia
Dziękuję Wam to dobry pediatra jest i ufam mu, ale sam mówił ze ciężko to widzi i że w czwartek kontrola wiec moze faktycznie nie ma poprawy. Do nosa podaję otrivin i robię inhalacje z pulmicortu i soli fizjologicznej i dostaje też syrop prawoślazowy. Ale to wszystko niespecjalnie pomaga. Podjadę dzisiaj. Udało mi się właśnie uśpić bobasa, ale co chwilę kaszlę i to go wybudza.

Gość gość
Moj syn ma antybiotyk je normalnie bawi sie a jednak bardzo brzydko kaszle robie mu inhalacje z soli fizj otrivin do noska i deflegmin i oklepuje katarku duzo niema i wodnisty dostal juz 4 dawki antybiotyku i wydaj mi sie brak poprawy

Gość gość
Antybiotyk zaczyna działać w 3-4 dobie.