Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskanaMamika

jak rozpoznać czy moje dziecko ma ADHD??

Polecane posty

Gość zatroskanaMamika

moja 4 letnia córka wydaje mi się ,że jest nadpobudliwa.Uwielbia ruch ,w przedszkolu najwięcej biega i skacze w domu również ciężko ją uspokoić.Przy jedzeniu kręci się wierci ,wstaje ,przerywa ,bawi się ręcami itp.Jest bardzo nerwowa ,na zakazy reguje złością ,obraża się albo płacze.Jedyne co mi nie pasuje do ADHD to ,że potrafi się skupić na bajce,potrafi ułożyć układankę,zająć się zabawą np.lalkami na 30minut..,lubi się tęż przytulać, okazywać czułość .Może są tu mamy których dzieci mają adhd i wypowiedzą się co o tym sądzą.

Gość Samsala
Zgłosić się do psychologa. Kafeteria nie zatrudnia diagnostów ;)

Gość ADHD ADHD
dlaczego na siłę próbujesz wmówić swojemu dziecku ADHD. wszystkie mamuśki szukają na siłę choroby u swojego dziecka. uprzedzę pytanie mam dwoje dzieci oboje są ruchliwi. mojej siostry syn ma podejrzenie o ADHD i jest diagnozowany. i uwierz mi to co opisałaś to jest pikuś

Gość b.e.a.t.a
To ze dziecko potrafi sie skupic, nie znaczy ze nie ma ADHD. Dziecko z ADHD bedzie sie skupiac bez problemu na czynnosciach, ktore lubi oraz nie bedzie w stanie sie skupic na czyms, co nie jest interesujace. Do tego o ADHD mozna mowic, gdy nadpobudliwosc/impulsywnosc/problemy z koncentracja uwagi utrudniaja w sposob znaczacy normalne funkcjonowanie, np nauke w szkole. ADHD to w ogole zlozone zagadnienie, czesto tez bywa mylnie diagnozowane. Np mozliwe jest ADHD bez nadpobudliwosci - najczesciej u dziewczynek i bardzo czesto nie zdiagnozowane, pozniej te dziewczynki borykaja sie cale zycie z masa problemow psychicznych i nikt nie wie dlaczego. W razie czego warto znalezc dobrego specjaliste znajacego sie na rzeczy, ale raczej nie wczesniej, niz dziecko pojdzie do szkoly.