Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość s$m

L4 w ciąży

Polecane posty

Gość s$m

Witam wszystkie panie! Niedawno zaszłam w ciaze i nie zamierzam od razu isc na l4 ale tak po poł roku...ale chce wiedziec jak jest płacone na pełnym etacie tzn słyszałam ze 100% ale moja kolezanka tez niby ma płacone 100% a zus przysyla jej to troche 200zl to 300 takie jakies dziwne raty:/ Spotkalyscie sie z tym??

zus przysyla jej to troche 200zl to 300 takie jakies dziwne raty:/ tego nie rozumiem

Gość s$m
no jezeli na umowie ma np 1500 to przesyłaja jej te kwote w ratach:/

Gość nowa alickka
no tak zus n opoznia sie nawet po 2-3 miechy a w ratach bo dzieli na ilisc dni z wolnienie...nic nowego a co myslallas ? z e dostaniesz cala pensjie od razu? zapomnij

Nie. Na L4 dostajesz 100% średniego wynagrodzenia za poprzedni rok. Jeśli masz podstawę plus premie to premie tez sie powinny wliczać. Jeśli masz samą podstawe to nawet powinnas dostac trochę wiecej bo wtedy jakaś składka nie jest placona i z tej samej kwoty brutto wychodzi trochę więcej na rękę. Nie spotkałam się z tym, żeby ktoś dostawał kasę w ratach

Może tak być że wydaje się że ZUS płaci w ratach, bo oni płacą za konkretne zwolnienie, które np. jest do połowy miesiąca. Ciężko mi to wytłumaczyć ale ja np. dostałam w tym miesiącu przelewy z ZUS 22 lutego i 28 lutego.