Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawe,ile ...

Ille dać w koperte?

Polecane posty

Gość ciekawe,ile ...

Witam. Mamy z mężem zaproszenie na ślub cywilny domojego brata,po ślubie obiad w restauracji. Ile wypada dać pieniążków do koperty?

Gość małgośka 27*
jedni dają 500 zł inni dają 1000 zł zależy od zasobności portfela

Gość apsik apsik fiu
A co to za róznica, że "cywilny a potem obiad"...Prezent to prezenta na nowa drogę zycia a nie zapłata za zabawe na weselu nie ma różnicy czy weselicho na 200 osób czy skromny obiad...A ile dać? Nie wiem na ile was stać. Jezeli jestescie "normalną", średnio zarabiajacą rodziną to coś ok. 1000 jak dla brata.

Gość organista kościelny
To zależy od zasobności waszego portfela.

Gość ciekawe,ile ...
apsik apsik fiu A co to za róznica, że "cywilny a potem obiad"...Prezent to prezenta na nowa drogę zycia a nie zapłata za zabawe na weselu nie ma różnicy czy weselicho na 200 osób czy skromny obiad...A ile dać? Nie wiem na ile was stać. Jezeli jestescie "normalną", średnio zarabiajacą rodziną to coś ok. 1000 jak dla brata. Dlamnie żadna różnica-zle mnie zrozumiałaś:) Chodziło mi o to,ile teraz tak zazwyczaj sie daje. Zarabiamy z mężem powiedzmy,ze dobrzei mysleliśmy własnie o kwocie 1.000 zł ale dopadły mnie wątpliwosci,czy oby nie za mało .

Gość warto czy nie warto...
600-800zl wg mnie

Gość SkubanieCC
To brat,bardzo bliska rodzina, więc -jak Cię stać-możesz dać więcej...:D Ja idę w czerwcu na przyjęcie weselne do córki, mojej siostry. Damy jej 2000zL, choć nie jesteśmy chrzestnymi. Dla odmiany-w lipcu-będziemy na dwudniowym weselu u dalszych sąsiadów. Dostaną 600zł.

Ja myslę,że dla "normalnych ";) ludzi tysiąc do przyzwpita kwota. My tyle dostalismy od brata mężą (on i zona sa lekarzami)

Gość Oburzona mama Adama
i co z tego ze sa lekarzami? jakie to ma znaczenie?

Gość pecanova
Ja myślę, że ludzie powinni kierować się głównie tym, jak bliskie to są osoby. Brat to w zasadzie najbliższa rodzina, więc dajcie najwięcej ile możecie- może być 1000 albo więcej nie zaszkodzi, jeśli Was stać.

Gość tez nie mam sily
ja bratu planuje dac 1,5 tysiaka. a normalne znajomym lub rodzince daje ok 400-500 zł.

Takie ma znaczenie, że zarabiają powyzej średniej krajowej. Podałm jako przykład, Autorka może to odnieść do swoich zarobków.

Gość ciekawe,ile ...
Dzięki kobietki za wypowiedzi:) Ustaliłam już,ze damy 1.500 zł Myśle,ze wilk bedzie syty i owca cała :) Miłego popołudnia.