Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takamalolata

Do kobiet które nie chcą mieć dziecka

Polecane posty

Gość takamalolata

Witajcie :) Założyłam ten temat bo trochę sama jestem w takiej sytuacji, i zastanawia mnie to jak to jest z innymi kobietami ? :) Może jestem jeszcze młoda itd.. ale jakoś mnie to przeraża, nie sam fakt posiadania dziecka, tylko to co się ze mną będzie działo podczas ciąży i po porodzie.. Od zawsze miałam bzika na punkcie wyglądu i figury, nawet najmniejsza blizna wprawiała mnie w załamanie, no i trochę rozstępów których się nabawiłam tyjąc tylko kilka kg.. więc nie wiem co by było jak przytyłabym z 30 kg ;/ u chyba nie chcę wiedzieć. Drugą sprawą jest stan skóry, naciągnięta obwiśnięte piersi i cała reszta.. I np blizna po cesarce, bo nie wiadomo jak będzie.. no i ten ból podczas porodu, i rozcinanie krocza... Przeraża mnie to wszystko, od zawsze się tego bałam, a wczoraj poczytałam trochę na necie i jeszcze bardziej mnie to odepchnęło, i zniechęciło.. Co wy na ten temat myślicie ? Wiem, że może weźmiecie mnie za jakąś nie normalną bo niby to naturalna rzecz ale mnie to jakoś brzydzi

Gość ann//
Jestes pewnie jeszcze młodziutka i masz prawo miec takie mysli i obawy ale z czasem u wiekszosci ludzi jak dojrzewaja, dorosleją zmienia sie system wartosci i co innego zaczyna byc ważne. Każda kobieta prędzej czy później sie zestarzeje, pomarszczy itd ale przynajmniej bedzie miała dzieci, wnuki, rodzine. Uroda i tak przemija. Pozatym mam mnóstwo kolezanek które rodziły i wyglądaja naprawde super, nie maja rozstępów, wróciły do dawnej figury. Jest teraz mnóstwo kosmetyków i sposobów zeby sobie z tym radzic. Nie kazda kobieta tyje w ciąży 30kg, wręcz nie powinno sie tyle tyc! Podobno norma jest jakies 12kg. Jesli chodzi o cały ten "straszny poród" i nacinanie krocza to wiele moich kolezanek to przezyło i nie opisywały tego jakos straszliwie. Zreszta zawsze mozna poprosic o znieczulenie. Nacinania krocza podobno sie praktycznie nie czuje, bo robia to w trakcie skurczu kiedy skóra jest mocno napięta. A jesli chodzi o blizne po cesarce to jest niewielka i jest nisko- nie widac jej kiedy masz na sobie majtki albo spodnie biodrówki. Każda kobieta musi dojrzec psychicznie do pewnych rzeczy i wtedy przestaje to byc takie straszne