Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izoterma28

przeciwciała przeciwplemnikowe

Polecane posty

Gość izoterma28

czy ktos z Was jest w stanie mi powiedzieć czy przy wyniku, w którym stwierdzono przeciwciała przecifplemnikowe (+) jest szansa na ciążę. Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień a bardzo sie denerwuję. Wyniki prolaktyny tez są niepokojące - powyzej 70, jedynie progesteron jest ok.

Gość izoterma28
proszę, może ktos z Was miał takie badania i sie zna, malo jest na ten temat w internecie, a nawet nic konkretnego nie znalazlam.

Gość xdxd
przeciwciala przeciwplemnikowe to czesta przyczyna bezplodnosci prolaktyne mozena zbic lekami np norprolack

Gość Jo-------anna
Podnoszę. Niestety sama pomóc nie umiem,bo nawet nie wiedziałam,że coś takiego istnieje.

Gość izoterma28
a czy to sie jakos leczy? cos sie z tym robi?

Gość xdxd
jak sie leczy nie mam pojecia ale chyba jedyne wyjscie to invitro

Gość izoterma28
Już kiedyś słyszłam od lekarza o invitro w moim przypadku - le miałam nadzieję, że się uda.... na ale....

Gość izoterma28
a moze ktoś powie mi cos o samym invitro, słyszałam różne opinie,często też chyba nie udaje sie za pierwszym razem?

Gość nie martw się na zapas
pójdziesz do lekarza, to wszystkiego się dowiesz. Ja miałam in vitro, własnie przez przeciwciała, jeden jajowód niedrożny i słabe plemniki mojego partnera - udało nam się za pierwszym razem. Wobec tego głowa do góry, bo u ciebie nie ma tyle przeszkód:) poza tym podobno można osłabić te przeciwciała, kochając się w gumkach przez jakiś czas -dla uspienia czujności:P i zaatakowac np po pół roku bez gumek, wówczas jest szansa że uda się naturalnie.

Gość izoterma28
Dziękuję Ci bardzo, jesli jednak chodzi o partnera to ma powtórzyc badania, tak dla pewnosci, nie są bardzo złe ani tez najlepsze, a moja drozność nie była sparwdzana bo nie zdąrzyłam, teraz jestem po usunięciu jajnika i muszę kilka miesięcy odczekać.

Witam dziewczynki jestem tu nowa :) czytam wasze posty i chciałam się dołączyć ja staram się już 5 lat i nic dwie nieudane inseminacje dwa lata zrobiliśmy sobie z mężem przerwę i tez nic i teraz znowu zaczynamy czekam na badanie robiłam przeciwciała za tydzień odbieram ciekawa jestem jaki wyjdzie wynik a do lekarza chodzę prywatnie który specjalizuje się w niepłodności pracował w Novum ale zaczyna mi się nie podobać bo mało dał mi badań żebym wykonała a wcześniej zrobił mi dwie inseminacje bez żadnych badań które się nie udały. Trzymam kciuki za Was żeby udało się i wreszcie zobaczyły te dwie kreseczki. Pozdrawiam

Gość gość
temat jest sprzed 1,5 roku, więc jak zaszły, to juz dawno urodziły