Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy pomocy pomocy halp help

jak i czym zafarbowac ubranie??

Polecane posty

Gość pomocy pomocy pomocy halp help

moja ukochana odnaleziona po miesiącach bluza jest szara z koloru białego czy mogę ją czymś skutecznie zafarbować na czarno lub szaro?

Gość Tak możesz. Środkiem który
nazywa się Dylon. Składa się z soli kupowanej osobno i farbki w proszku kupowanej osobno. Proces farbowania jest prosty i odbywa się w pralce. Po farbowaniu trzeba ubranie wyprać i puścić ze 2 puste cykle prania żeby wyczyścić bęben. Ogólnie wszytko jest w instrukcji obsługi po angielsku.

Dodam, że jest bardzo skuteczny 2 lata temu farbowałam Dylonem na czarno kurtkę z NewYorkera i spodnie z H&M, które wypłowiały od prania. Trzeba tylko pamiętać, że w bębnie musi być luźno. Ja miałam niby 2 rzeczy, ale widocznie nieco za duże, bo w jednym miejscu na kurtce została jasna smużka (taka kreska) i widocznie farba nie dokładnie spenetrowała to miejsce. W każdym razie na szczęście jej nie widać i jestem ogólnie zadowolona z efektów. :) Polecam.

Możesz nawet pofarbować ją na biało lub na dowolny kolor z 24 w ofercie. Saszetki Wash&Dye nie wymagają soli, ale maja mało kolorów. Jak ja farbowałam ubrania to tych W&D jeszcze nie było w sprzedaży, ale myślę, że lepsze są chyba te z solą, no i masz więcej kolorów do wyboru. Powodzenia. :)