Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszona mama olci

problem z pochwą u 3 ,5letniej dziewczynki, pomocy!!!!

Polecane posty

Gość przestraszona mama olci

witam, jakis czas temu zauwazylma u corki miedzy odbytem a wargami sromowymi dziurke, dziurka wyglada jak wejscie do pochwy ale sie nie laczy pojechalam prywatnie do dobrej pediatry ale ona najpierw zasugerowala ze to przetoka jakas, wlozyła gomowa rurke tak zwany cewnik, ta dziurka sie powiekszyla, nagle powiedziala ze to pochwa ale ta dziurka nie laczy sie z reszta pipki czyli wargami jest jakis centymetr zrostu. dzisiaj byla u mnie kolezanka, obejrzalam piske jej corki i wiem teraz ze jej corka ma prawidlowo rozwiniete narzady plciowe a moja nie, nie wiem czemu ja tego nie zauwazyłam, poprostu jak byla mala myslalam ze tak mam byc, ale teraz to jestem przerazona, czy jakas mama spotkala sie z taka przypadlowscia? gdzie sie udac? chirurg czy co?

Gość co ty wygadujesz kobieto
nie uwierzę, że lekarka dopiero po włożeniu cewnika skapnęła się, że dziurka, w którą go wpychała, to pochwa i że koleżanka dała ci oglądać krocze córki i że jesteś tak głupia

pediatra nie widziała wcześniej że coś nie tak i ty też przecież to już duze dziecko

Gość zuchwała sucz
bedzie miala dwie pochwy :D ostatnio byly jakies niusy o panience ktora tez tak miala i dwa razy byla rozdziewiczana :D i dodala ze zeby stopic lody to opowiada to nowo poznanym osobom :P wiec coreczka bedzie rowniez miala powod do dumy :classic_cool:

Gość asdewq
nie rozumiem po co szlas z nia do pediatry zamiast odrazu do ginekologa?

Gość i powiedzenie na dwa baty
nabiera nowego znaczenia :classic_cool:

Gość Luććka
Myślę, że nie tutaj powinnaś szukać pomocy. Może jakiś ginekolog byłby w stanie doradzić Ci coś?

Gość W ciąży w ciąży...............
Zwykły ginekolog nie przyjmie dziecka, musi być ginekolog dziecięcy a tacy specjaliści są tylko w większych miastach.

Gość Trzeba iść albo do urologa
dziecięcego albo do zwykłego ginekologa (kobiety) i wytłumaczyć jak sparawa wygląda (pokazać zdjęcie) lub opisać dokładnie sytuację i wysłuchać co ma do powiedzenia i mieć przynajmniej nazwę tego schorzenia a potem z tym jechać do szpitala, kliniki gdzie zajmują się takimi rzeczami. Moja córcia miała (mając 7 miesiecy) zarośnięte wejście do pochwy taką cienką błonką co bardzo często się zdarza u niemowląt jak mi lekarz powiedział , pojechałyśmy z tym do pediatry a ten dał nam skierowanie do szpitala w którym mała się urodziła na oddział ginekologiczny dla kobiet i tam lekarz po obejrzeniu przepisał nam krem do smarowania co rewelacyjnie pomogło. Nie mieszkam w pl ale myślę że właśnie tak nalezy załatwić tą sprawę, zaczynając od pediatry u którego zapisane jest dziecko i wymagać skierowania na oddział ginekologiczny .

Gość mama córeczki ...
Twoja córcia ma prawdopodobnie zrośnięte wargi sromowe i widocznie nizej jej sie troszkę rozkleiły i wyglada to tak jakby miała 2 wejścia do pochwy.Moja córka miała ten sam problem i byłysmy u gin.dziececego bo normalny nie chciał zobaczyc i dał taka maśc do smarowania i gdy ta błonka się zmiękczyła to najpierw niżej w kierunku odbytu i wyglądało to podobnie jak opisujesz.później jak się rozejdzie całkowicie to trzeba wazeliną białą smarowac by ponownie nie zarosła mojej już 2 razy ponownie zaczynała zarazstac ale jak widze ze cos sie zaczyna dziac to maścia smaruje i jest ok.

Gość mama córeczki ...
fachowo nazywa sie to synechia

Gość jetsess?
a dlaczego normalny ginekolog nie chcial obejrzec?? odmówil? jak to umotywowal? przeciez nie kazdy ma mozliwosc od tak robic se wycieczki do miast gdzie jest gin dzieciecy.

Gość malinowka
myśle ze do chirurga dzieciecego trzeba sie udac!