Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koko2202

abrazja..

Polecane posty

Gość koko2202

witam. wlasnie dowiedzialam sie ze mam 3 grupe - mowa o cytologi, mam zglosic sie do szpitala na pobranie probek. jestem przerazona. podzielcie sie opiniami... boje sie co wyjdzie a nawet bardziej ze nie obudze z narkozy

Gość spokojnie, nawet jesli
Cie uspia, to bedzie to krotka narkoza, kilkuminutowa. Ja mialam kolposkopie (i pobieranie wycinka) bez narkozy. Pewnie zalezy to od rodzaju zabiegu i czasu trwania.

jesli masz miec zabieg w znieczuleniu ogolnym to musisz sie stawic do szpitala na czczo

Gość emieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
jaka narkoza?!! daja ci znieczulenie , mi dala stara rura znieczulenie jeszcze nie zaczelo dzialac a ta na zywca pobierala bolalo jak chuj takie sa panstwowe szpitale

Gość koko2202
mam sie stawic w pon a we wt zabieg... no kilka minut ale ten strach ze nie obudze... wiekszy niz ze cos znajda, albo ze zaraza mnie czyms, nie mieszkam w duzym miescie

Gość koko2202
dostalam dzis informacje ze narkoza.. ze bede spala i nic nie poczuje i ze dlugo po zabiegu bede jeszcze spala

hm...masz zostac w szpitalu na dwa dni? A po co tak dlugo? Moze mieszkasz tak daleko, ze nie jestes w stanie dojechac na 8..? Spokojnie, przez znieczuleniem ogolnym zrobia Ci ekg, zbadaja poziom cholesterolu i zmierza cisnienie, zmierza, zwaza zeby sie upewnic, ze wszystko z Twoim ogolnym zdrowiem ok i ze mozna Cie znieczulac w ten sposob :) przynamniej tak jest w Poznaniu

* przed

Gość koko2202
do szpitala mam 5 min autem... no mam stawic w pon rano a zabieg we wt rano...

Gość koko2202
i tylko powiedziano mi ze sprawdza elektrolity

no coz, oni juz tam wiedza co z Toba maja zrobic ;) i postaraj sie nie denerwowac na zapas,bo pamietaj, ze nie Ty pierwsza ani ostatnia przez to przechodzisz, dawno temu robilas cytologie? Nie liczac tej..

Gość koko2202
7 mies temu wyszla 2 grupa. a teraz 3

eeeeee, to zmien ginekologa, bo od paru ladnych lat obowiazuje juz opisowy sposob, nie grupy. Te sa niedokladne. A zwlaszcza slynna grupa druga, ktora miesci w sobie praktycznie wszystko - od stanu zapalnego po cin... Ale wazne, ze chodzilas regularnie do lekarzy. Czyli sprawa jest "swieza". Nawet jesli cos niepokojacego sie na szyjce dzieje, to zostalo to na tyle szybko wylapane, ze na pewno da sie to wyleczyc. Rak szyjki macicy rozwija sie calymi latami, a wczesne formy zakazenia hpv sa w stu procentach wyleczalne. O ile w ogole to jest wynik zakazenia hpv, a nie jakis ostrzejszy stan zapalny. Spokojnie. Bedzie dobrze

Gość koko2202
ale to nie opisuje gin tylko lekarza w szpitalu.. a jego nie wybieram. no mam nadzieje ze bedzie ok bo zalamie sie, ja mam za slaba psychike na takie rzeczy