Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toznowuja

Eutanazja na życzenie

Polecane posty

Gość a co tu wyjasniac
nie. w twoim przypadku to by bylo morderstwo.

Gość toznowuja
Jest jakieś miejsce na świecie gdzie może ktoś zabić człowieka z problemami psychicznymi na życzenie?

Gość bingalaszatanu ZWYLF TWENTY
JESTEŚ ŚWIADOMY I POCZYTALNY BEZ CHOROBY PSYCHICZNEJ! TWÓJ MÓZG JEST SPRAWNY I JESTEŚ ZDOLNY DO SAMODZIELNEJ EGZYSTENCJI!

Gość a co tu wyjasniac
tak w szwajcarii, ale to kosztuje, to po pierwsze. a po drugie, to oni ustalaja, czy ci pomoga "przejsc na druga strone' czy nie...

Gość toznowuja
i to znaczy ze mogę mojechać do tej kliniki, zapłacę i mi pomogą? Nie mam jeszcze 30 lat.

Gość toznowuja
Popsute życie na śmietnik

Gość ejże
Tak łatwo z tym nie jest. Prawdopodobnie to komisja złozona z lekarzy orzeknie czy podjąłeś słuszną decyzję i wtedy przychyli się do twojego wniosku. A poza tym to trzeba mieć dużą kasę. Masz taką? Czy tylko snujesz tu swoje fantazje? Mimo wszystko, warto życ.

Gość ejże
A dlaczego nie pomyślisz o naprawieniu tego co jest zepsute. Nie idź na łatwiznę, medycyna jest po coś. Psycholodzy równiez.

Gość toznowuja
Nie wierzę w siebie, nienawidzę siebie i nie umiem naprawić swojego życia, a świat dookoła mnie i bieda doprowadza mnie do strasznej rozpaczy, w głębokim wydaniu. Takich jak ja powinni zabić. Boje sie jednak ze slabosc nie pozwala mi sie zabic

Gość a co tu wyjasniac
czyli jestes tchorzem. i chcialbys by kto innny podjal ta decyzje za ciebie.

Gość ejże
Jeśli sam nie potrafisz, poproś o pomoc, tych co potrafią. Nie masz nic cenniejszego niż życie. Z biedy można wyjść. Najgorsza jest bieda duchowa.

Gość ejże
Mam na myśli zmianę swojego życia a nie szukanie pomocy w zabiciu się.

Gość napiszcie cos wiecej
w jakich krajach da sie załatwic eutanazje dla polaka bez smiertelnej choroby chetnie tam sie wybiore nie podoba mi sie zycie człowieka, sam człowiek tez nie dusze sie w tej skórze

Gość a co tu wyjasniac
w jakich krajach da sie załatwic eutanazje dla polaka bez smiertelnej choroby nie ma takiej opcji

Gość ejże
Prawopodobnie nie chcesz śmierci, Ty chcesz aby ktoś przekonał Cię, pomógł Ci zmienić swoje życie, sposób jaki je przezywasz i postrzegasz.

Gość toznowuja
'a co tu wyjasniac' tak jestem. jest mi niedobrze zupelnie. codziennie leze jak kloda, czuję do siebie obrzydzenie. Wszystko widzę w ciemno szarych odcieniach. Znam się dobrze na ludziach, nikt mnie nie szanuje. Jestem życiowo pogrzebana. Nie podoba mi się życie i też jak przedmóca, duszę się w skórze człowieka. Smutek się ze mnie leje

Gość a co tu wyjasniac
zdecyduj sie czy jestes kobieta czy mezczyzna. w innnym temacie piszesz jako mezczyzna a tutaj jako kobieta.

Gość toznowuja
męzczyzna. co to ma za znaczenie. literowka. Ja z tych myśli się nie uwolnię. Chyba, że wygram w totka...

Gość toznowuja
Czyli co? Istnieje możliwość, że taka komisja nie da mi nawet umrzeć. To jest okropnie frustrujące, że nawet na śmierć trzeba mieć rekrutację... Eutanazja powinna być dozwolona. Doskonale rozumiem co znaczy cierpieć i to nie tylko z powodu depresji.

Gość ejże
Jesli jesteś przekonany, że kasa jest w życiu najważniejsza to ... życzę Ci tej wygranej w totka. Ale powiem Ci coś na koniec - zdobyłbyś tę kasę i po jakimś czasie stwierdziłbyś, że to jednak nie o to szło. Coś innego jest ważna , ale Tobie chyba nie chce sie szukać. Wolisz smędzić na kafe zamiast COŚ z tym zrobić. 🖐️

Gość a co tu wyjasniac
powiem ci tyle. jezeli naprawde chesz umrzec to znajdziesz sposob.

czytam o klinice Dignitas w szwajcarii pisza ze 4000e i po sprawie , jesli zyczysz sobie wraz z przewiezieniem zwłok i pogrzebem 7000e , wcale nie tak duzo zwazywszy na męczarnie które codziennie dusimy w sobie fuck fuck fuck nie znam niemieckiego ,po angielsku dukam jak niedorozwój , chyba wynajme tłumacza

Gość toznowuja
Nie tylko kasa, ale zdrowie, przeszłość inna. Ból jest nie do wytrzymania dzień w dzień. No, ale nic. Znajdę ten sposób. Pomyślałem po prostu, że przynajmniej ktoś by mnie przeprowadził na drugą stronę i był przy mnie. Boję się samotności kiedy do tego dojdzie.

aaa i pisza ze nie trzeba byc smiertelnie chorym, wystarczy oswiadczenie woli

Gość toznowuja
"Chęć zakończenia życia nie może być spowodowana chwilowym impulsem, to musi być uzasadnione, trwałe i świadome życzenie. I, co oczywiste, w każdej chwili i do ostatniej chwili można się wycofać. Każdy do samego końca ma absolutnie zagwarantowane prawo wyboru. Poszanowanie wolnej woli człowieka jest bezwzględnym etycznym wymogiem obrońców prawa do godnej śmierci takich jak Ludwig Minelli i pracownicy Dignitas." Jak to czytam, to cholerna ulga włącza mi się w myślach. Taki komfort jest moim marzeniem. a słuchaj, jak to jest, to nie ma związku z obywatelstwem?

Gość a co tu wyjasniac
tylko, ze ta klinika nie ma pozwolenia od najwyzszego sadu, by 'pomagac' osoba z problemami psychicznymi czy psychologicznymi. 27 listopada mialo byc posiedzenie sadu, nie wiem czy zapadl juz wyrok. ta klinika specjalizuje sie w 'pomocy' osoba nieuleczalnie chorym lub osobom naprawde starszym (majacym po 80 lub wiecej lat). do tego od 1998 pomogli 600 osobom. zwazywszy, ze jest juz 2012.... nie jest to jakas imponujaca liczba..... sorry.

Gość toznowuja
Czyli nie da się? Nie pojadę tam, nawet jak będę miał pieniądze? To jest chore. Chyba porozmawiam z psychiatrą o tym, żeby mi przypisał coś, co mnie wykończy. Będę błagać o to. Nie umiem inaczej chyba się zabić jak na spokojnie.

Gość a co tu wyjasniac
trzeba byc czlonkiem tej organizacji.... mase badan, formularzy, stepelkow i innych widzi-mi-sie przejsc.

Gość poczytaj ,poszukaj
nieoficjalnie piszą ze wystarczy oswiadczenie woli i podanie choroby np.depresji , oni balansuja na granicy prawa , to ich interes i zysk ,raczej nie odesla cie z kwitkiem jak bedziesz miał ''pieniadze w zebach''