Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toznowuja

Eutanazja na życzenie

Polecane posty

Gość poczytaj ,poszukaj
jestesmy w unii wiec nie ma problemu z obywatelstwem najwiecej wykonano eutanazji na obcokrajowcach angolach i niemcach ooo ciekawostka

Gość toznowuja
Aha. A istnieje w polsce jakis specyfik dzieki ktoremu bede mogl umrzec? 'Pacjent musi być nieuleczalnie chory, w pełni świadomy swojej decyzji i zdolny do zażycia środka nasennego, po którym się już nie obudzi. ' Co to za specyfik?

Gość poczytaj ,poszukaj
taki tekst znalazłam , chyba nie jest trudno dostac sie do kliniki .... ''Śmierć na życzenie dzięki luce w prawie Brytyjskie małżeństwo, to kolejne osoby które udały się do Szwajcarii, by tam zakończyć życie. Szwajcarskie prawo nie dopuszcza eutanazji. Jednak pomoc w samobójstwie nie jest ścigana prawem. Nie wymaga też, by samobójcy byli śmiertelnie chorzy. Wystarczy zadeklarowanie pragnienia śmierci, np. z powodu paraliżu czy depresji. Z tej luki prawnej od ponad 10 lat korzysta założyciel Dignitas Ludwig Minelli, prawnik i były dziennikarz. Dlatego do luksusowej kliniki Dignitas (Godność) w szwajcarskiej miejscowości Foch przybywają co roku ludzie z całej Europy, by tam odebrać sobie życie. Samobójstwo na życzenie w szwajcarskiej placówce dokonało już wielu Brytyjczyków. Kilka miesięcy temu na Wyspach głośna była sprawa małżeństwa milionerów, którzy także "skorzystali z usług" kliniki Dignitas. Był to kolejny pretekst, który skłonił Brytyjczyków do dyskusji o prawie do eutanazji. Według sondaży aż 60 proc. mieszkańców tego kraju jest za prawem do śmierci na życzenie.

Gość a co tu wyjasniac
jest kilka: barbiturany miedzy innymi i 12 gram natriumpentobarbitalu

Gość toznowuja
Czyli jednak udaje się... Ale w jaki sposób oni umierają?

Gość toznowuja
Mozna to dostac w aptekach? Czy jakos na recepte nie wiem skad

Gość poczytaj ,poszukaj
o lekach zapomnij tylko na filmach połykasz pół opakowania valium i trup na miejscu bzdura i bajka poczytaj jakie musi byc smiertelne stezenie np.barbituranów we krwi ogromneee na tyle ze musiałbys zerzrec z 50 opakowan tabsów , gdzie organizm jest tak skonstruowany ze bedzie sie bronił juz przy 3 opakowaniu wymiotami sprawdzałam kiedys dla leków nasennych ,silnych uspakajajacych to gra nie warta swieczki , szansa ze umrzesz jest ale minimalna

Gość toznowuja
a co tu wyjasniac 'jest kilka: barbiturany miedzy innymi i 12 gram natriumpentobarbitalu' Ale jak to zdobyc?

Gość a co tu wyjasniac
oczywiscie, ze leki dostepne w aptece nie nadaja sie. ale leki a moze polprodukty z ktorych korzystaja szpitale i inne tego typu instancje (czyt. kara smierci przez wstrzykniecie mieszanki lekow, stosowana w usa), w odpowiedniej ilosci i kombinacji..... sa smiertelne.

Gość a co tu wyjasniac
ja ci tego nie powiem, troche wlasnej inicjatywy..... wykaz sie

Gość nie do zdobycia w polsce
żaden lekarz w polsce nie wystawi na to recepty boją się więzienia , takie mamy prawo

Gość toznowuja
to to istnieje w aptekach? i na co wobec tego to jest, ktos by sie zawsze znalazł

Gość a co tu wyjasniac
'Barbiturany mają silne działanie uzależniające. Ich długotrwałe stosowanie może prowadzić do lekomanii (lekozależności), a objawy w tym przypadku są podobne do objawów alkoholizmu. Leki te są jedną z najczęstszych metod zatruć samobójczych. Spożycie jednorazowo dużej dawki barbituranów prowadzi do poważnego zatrucia, a nawet śmierci (wskutek porażenia układu oddechowego). Ponadto etanol potęguje działanie barbituranów nawet do 200 razy, stąd nawet mała ilość leku, w połączeniu z alkoholem, może okazać się śmiertelna.'

Gość nie do zdobycia w polsce
ile ty masz lat? pytasz o sprawy tak oczywiste ze nie wiem czy płakać nad tobą czy smiać się myslisz ze pójdziesz do apteki i powiesz chce kupic barbiturany byle jak najwiecej w dawkach smiertelnych ? nie badz głupkiem załatwisz w szpitalu po znajomosci nie w APTECE boszzzszzszszeeeeeee

Gość toznowuja
'Exit' jeszcze istnieje oprócz 'Dignitas'. Druga organizacja. Jednak skąd oni biorą te trucizny wobec tego, skoro to ma byc tylko pomoc w samobójstwie.

Gość ile masz lat ?
piszesz jak 15-latek tym zabijaja Dignitas szwajcarska organizacja, której celem jest pomoc w samobójstwie ludziom, którzy są nieuleczalnie chorzy. Do wspomaganego samobójstwa dochodzi poprzez wypicie roztworu pentobarbitalu sodu (pochodnej kwasu barbiturowego).

Gość toznowuja
mam troche więcej lat, w tym problem... Jestem ogłupiały i cholernie ograniczony. Czuje sie jak kaleka. Depresja i inne przypadłości właśnie uczyniły mnie kaleką od kilkunastu miesięcy.

Gość a co tu wyjasniac
o to mi wlasnie chodzi. autor nie jest osoba na tyle zdeterminowana by cos z tym zrobic. osoba, ktora na prawde chce umrzec, sama szuka rozwiazan a nie siedzi na kafe i czeka na recepte, ktora moze sobie wydrukowac.

Gość a co tu wyjasniac
ale jak to bylo? u lekarza nie byles czy byles?

Gość toznowuja
bylem. lekarze nie moze mi pomóc... Wy myślicie ze to pomaga? ja naprawde probowalem pomóc sobie. Jestem za słaby...

Gość toznowuja
lakarze nie pomagają jak ktoś ma zbyt ostre problemy z głową. obsesja śmierci i wiara w jedyne wybawienie to coś nienormalnego, kolejna rzecz , to jest fizycznie niemozliwe, żebym żył.

Gość skąd jesteś?
nie masz zednej wiedzy na temat samobójstwa,raczej starasz sie podpytac nas z czym to sie je moim zdaniem masz chwilowa załamke stad ten temat za tydzien zapomnisz o sprawie jak jestes z mojego miasta to moge ci pomóc

Gość toznowuja
za tydzien? to jest niemożliwe. Długo z tego wychodzę i nie mogę. A siedze tu i piszę o tym tutaj chyba po to, żeby mówić o tym, o czym nikomu nie mogę powiedzieć, bo się wstydzę.

Gość toznowuja
;(

Gość gość
alkohol metylowy wystarczy cwiara i cie nie ma k***a jakie to proste cwoki

Gość gość
Autorze, eutanazja z zasady jest dla osób, które nie mogą poradzić sobie same. Jesteś młody, zdrowy - możesz zabić się sam, skoro potrzebujesz i podjąłeś taką decyzję. Za to nie karają. To może smutne, ale eutanazja dotyczy osób, które są np. tak chore, że nie mogą po prostu się otruć czy coś tam. Poza tym w ogóle nie rozumiem Twojej logiki: chcesz wydać kupę forsy, stracić czas na załatwianie podróży i formalności w obcym kraju, gdzie nikogo nie znasz, nie znasz tamtejszego języka i prawa i tak naprawdę nie wiesz, czy Cię tam nie oszukają, czy nie zrobią Ci gorszej krzywdy, nie wiesz jak się w takim przypadku bronić - jednym słowem planujesz dla siebie dużo komplikacji, podczas gdy umrzeć możesz bez ich pomocy. Osoby sparaliżowane, osłabione przez ciężką chorobę itp. nie mogą - i dla takich jest eutanazja.

Gość onnnnnnnnnnnn

Prawdopodobnie eutanazja w Holandii jest darmowa znaczy się  jako opieka paliatywna ale niestety trzeba mieć obywatelstwo Holenderskie chyba ? W Szwajcarii dużo żądają  pieniędzy, a czy to jest rzeczywiście warte tylu pieniędzy zależy też od stanu pacjenta transport drogi. Ludzie będą ci namawiać żeby zostać w Polsce HAhha. Wszystko zależy od prawa w danym kraju (niejednolite). Większość ludzi co chcą eutanazji wycofują się albo nie spełniają kryteriów. 

Gość Itaka

po ziemskim życiu człowiek pojawia się w zaświatach i tam samobójca ma kłopoty wielokrotnie  większe niż tutaj na ziemi.

Nie istnieje koniec życia, jak o tym głoszą ateiści. Tam w zaświatach nachodzą samobójców kłamliwe demony i obiecują zmarłemu wszystko, co tylko chce aby tylko zmarły poszedł za nimi ( nie mówią gdzie naprawdę prowadzą).

Ale w miejscu tym (piekło) do którego prowadzą, nieszczęść jest tysiąc razy więcej niż tu na ziemi. Na youtube jest kilkanaście filmów świadectw tych, co po śmierci klinicznej zostali odratowani. Opowiadają szczegóły z tego co widzieli w piekle, czyśćcu lub niebie.

Gość obserwator ka

jestem za eutanazją. jezeli mam byc  "rośliną" skazana na opieke innych osób to jak najbardziej jestem za eutanazją i na pewno nie chce żyć. oczywiście eutanazja powinna byc obwarowana prawem bo jak wiemy sa rózne przypadki i różni wykonawcy