Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja pierwsza praca i nie wiem

Jak wymowic prace szefowi??? Naprawde mam problem.

Polecane posty

Pracuje na umowe o dzielo, pracuje zawsze z domu, szefa widze raz na 2-3 miesiace jak jest potrzeba w sprawie jakiegos "dziela". Jestem z nim per "ty" ale srednio sie lubimy, potrafi byc zlosliwy. Wszystkie sprawy zalatwiamy przez maila, czasem sms, nigdy telefon. Nawet na rozmowe kwalifikacyjna zaprosil mnie przez maila, nie zadzwonil! Chce wyjechac z Polski za miesiac, akurat za 2 tyg. koncze nastepne "dzielo" i chce dac znac szefowi, ze nie chce juz nastepnego. Czy wystarczy,jak mu to napisze mailem, czy powinnam dzwonic/spotkac sie z nim? No i moze to glupie ale nie wiem jak to napisac..boje sie,ze sie wkurzy, ze odchodzę!

Myślę, że powinnaś do niego zadzwonić. Spokojnie wytłumacz mu dlaczego odchodzisz.

Szczerze mowiac wolalabym to zalatwic mailem :(

Gość responsable
Umowa o dzieło,to umowa z reguly bez pokrycia,tak wiec bez niczego mozesz to zalatwic rowniez jak On przez maila

no ok, ale jak mu to napisac:( ja serio nie wiem, mam metlik w glowie,siedze juz 2 h i mysle jak ulozyc zdanie!! "Cześć, Rozważam możliwość wyjazdu za granicę w okresie wielkanocy, w związku z tym... co dalej??????

Gość responsable
Chyba nie jestes pozbawiona rozumu?z umowy o dzielo nie masz nic,sprawdz,czy w ogole zaplacil skladki za Ciebie

wiem, ze nic nie mam, ale nie o to chodzi! nie placil skladek i j estem tego swiadoma

Gość responsable
Nad czym tu sie zastanawiac?Napisac prosto z mostu,ze szukasz innej pracy,poniewaz chcesz miec ubezpieczenie,prawo do urlopu i lata pracy udokumentowane

nie szukam innej ale wyjezdzam na zawsze

To co Cie interesuje co on pomysli? Napisz "Z uwagi na wyjazd na stale za granice chcialabym podziekowac za dotychczasowa wspolprace i zyczyc wielu sukcesow na drodze zawodowej. Pozdrawiam, XYZ" i koniec

A jesli chcesz mu dowalic, napisz "Witam, chcialam poinformowac ze z dniem XX.XX.XX rezygnuje z naszej dotychczasowej wspolpracy. Pozdrawiam, XYZ" - i niech mysli,ze zgarnela Cie onkurencja :)

dzieki Calluna!

Gość wiwwrfe
"Planuję wyjazd za granicę na stałe za miesiąc w związku z tym nie wezmę już raczej nowego zlecenia po zakończeniu tego. Pozdrawiam, XYZ"

Gość wiwwrfe
moje lepsze :classic_cool:

zwyzywał mnie...

wyszło, ze jestem nieodpowiedzialna i dzialam pochopnie i dziwnie i wg niego bede zalowac mojej decyzji

i napisal zebym miala na uwadze ze jakosc obecnego dziela -ktore mam oddac za 2 tyg- ma byc wysoka i zadowalajaca..czyli juz czuje, ze sie podoczepia do byle czegos i mi obetnie polowe kasy zeby sobie odbić, skurwiel

Gość krejzulinska
ja pracowalam na pol etatu i konczyla mi sie umowa..w dniu jej zakonczenia poinformowalam o tym , iz jej nie przedluzam.szef sie wsciekl i mnie zwyzywal...ale tak czy tak nie mamy obowiazku informowac o tym , ze nie przedluzamy umowy.szef tez powinien zapytac zanim wypisze nowa umowe.czyz nie tak?? ale radze uprzedzic zeby uniknac takiej sytuacji jak moja...

Gość dschbcdbhcdsbhi
jakby co to papier masz w reku? zawsze mozna go zglosic gdzie trzeba...

Dokladnie, powinnas byla poczekac do zakonczenia projektu... A szczerze mowiac jak szef zlosliwy i niefajny, to bym po prostu mu napisala dopiero jak by wyslal kolejne zlecenie, ze nie chce :D

Gość dschbcdbhcdsbhi
albo mozesz mu napisac tak: wlasnie dlatego ze tak traktujesz ludzi, nie masz dla nich szacunku, to tracisz pracownika, i zapewniam ze jak ktos bedzie mnie pytal, to nigdy nie polece wspolpracy z toba.

poinformowalam teraz bo mial min dac w jutro nastepne "dzielo" do robienia na 2 mce (koniec obecnego robilaby rownolegle z nowym); napisalam wiec ze wiecej nie chce bo wyjezdzam

mial mi dac jutro*

ciekawe czy deibl znajdzie nast.naiwniaka co mu bedzie pracowac za srednio okolo 1000 zl /mc na umowe o dzielo (policzcie ile by to bylo ze skladkami :classic_cool:) juz sie nie przejmuje, skoncze to co robie jak zwykle i jak mi utnie pareset zlotych pod byle pretekstem to niech se je w dupe wsadzi

Ile dostaniesz za to dzielo? Ja raz mialam klienta chama. Robilam mu projekt za 1/10 ceny rynkowej, marudzil, dzwonil po nocy az sie wkurzylam i zakonczylam wspolorace. Oczywiscie za to co juz zrobilam nie dostalam nic, ale jaka satysfakcja byla.... Najpierw ze mnie drwil, ze rezygnuje z kasy, ze bede zalowac. Pozniej (jak juz sie chyba zorientowal jakie sa ceny) probowal zaszantazowac i blagal bym wrocila :P Mozesz olac obecne zlecenie? Podpisalas juz z nim umowe czy tylko to na gebe? Jak to drugie, spuscilabym goscia w wc

podpisalam 2 tyg temu umowe, dostane 1200 zł, tez robie duuuuuuuuuzo taniej niz to jest warte, wiem ze potem on te moje projekty sprzedaje dla firm za parenascie tysiecy.

Jak mozesz wyslij mu w takiej formie ze utrudnisz mu zycie jak nie zaplaci calosci. Nie wiem co to jest. Ale w nieedytowalnej

a teraz napisal zebym dala znac jak sie rozmysle i nie wyjade bo jest zaskoczony :classic_cool: