Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apaulina

cukier wanilinowy zczerniał

Polecane posty

Gość apaulina

co sie stało otwieram torebke cukru a tam czarny normalnie data ważnosci dobra co mogło byc przyczyną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość strzelam...
wilgoć :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość apaulina
być moze byłam w lekkim szoku nie sadziłam, ze moze zczerniec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość och nie
w pewnym programie mowili ze byl otrzymywany z krowich odchodow, (to nie zart) czy nadal tak jest ? moze dlatego zczernial ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość och nie
przepraszam ale dokończę oto cytat z wikipedii: "W 2006 roku grupa japońskich badaczy kierowana przez Mayu Yamamoto opublikowała informacje o możliwości wyizolowania waniliny z kału krowiego. Wytwarzanie tego związku tą metodą jest tańsze niż pozyskiwanie go z wanilii. Odkrycie to przyniosło Mayu Yamamoto nagrodę Ig Nobla w roku 2007, a z okazji ceremonii rozdania nagród jedna z lodziarni w Cambridge wprowadziła do menu, jako jednorazową ciekawostkę, lody waniliowe o nazwie Yum-A-Moto Vanilla Twist zawierające wanilinę uzyskaną z krowiego kału."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×