Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Slodka40

Cukrzyca typu1

Polecane posty

Gość Slodka40

Witam czy sa tu osoby chorujace na tego typu cukrzyce? Jak sobie z nia radzicie? Co z dieta czy przestrzegacie jej tak radykalnie,czy moze grzeszycie od czasu do czasu jakie macie cukry.Ja na cukrzyce choruje 5 lat gdy sie o tej chorobie dowiedzialam bylam zalamana,myslalam ze z czasem bedzie lepiej,ze naucze sie z tym zyc,ale nie moge :( Mam dosyc.

Gość Goya36////
Witaj.Jestem mama dziecka chorego na cukrzyce.Jak sobie radzimy??? Teraz juz jest ok chociaz cały czas trzeba byc pod kontrola.

Gość Slodka40
A ile Twoje dziecko ma lat? Jejku wspolczuje,dorosly to jeszcze jako tako rozumie,ale dziecko :( Na jakiej insulinie jest/?

Gość Goya36////
Syn ma juz 13 lat.Choruje od 6 roku zycia.Teraz ma pompe insulinową i jest na Novorapidzie.

Gość Slodka40
To dobrze,ze chociaz nie musi sie kluc kilka razy dziennie,tez jestem na Noworapidzie i na Lantusie.A powiedz liczysz skrupulatnie wszystko to co mu dajesz do jedzenia? Bo ja przestalam liczyc,wszystko jem tak na oko,nic juz nie waze i nic juz nie pzreliczam wykanczalo mnie to :(

Gość Goya36////
Na poczatku choroby liczyłam wszystko dokładnie,potem wage miałam juz w oczach.Od czasu jak jest na pompie trzeba byc znowu bardziej skrupulatnym ale wiekszosc pokarmow jestem w stanie w głowie przeliczyc nie waząc.Poza tym na pompie trzeba jeszcze wziac pod uwage białka i tłuszcze mimo iz weglowadanow nie posiadaja.Troche bawienia sie z tym jest ale juz sie przyzwyczailismy. Teraz musze uciekac i za obiad sie brac ale jak bedziesz miała jakies pytania to pisz,zaglądne tu pozniej.Pozdrawiam.

Gość Slodka40
Ja rowniez musze juz isc,fajnie ze sie odezwalas,zagladaj tu prosze bedzie mi milo.Pozdrawiam

Gość Slodka40
Ogladalam juz to ,chyba juz wszystko co dotyczy cukrzycy przerobilam.Przez jakis czas stosowalam zywienie optymalne ktos tu wyzej linki podal,okropnie sie czulam bedac tej diecie stosowalam ja ponad miesiac i zrezygnowalam,holesterol mi skoczyl,wyniki watrobowe sie pogorszyly,widac ze to co dziala na jednych nie koniecznie tez zadziala podobnie na innych.

Gość Slodka40
Podnosze

Gość Goya36////
Witam dzis miło. Kiedys ogladałam te filmiki ale zupełnie nie wierze w wyzdrowienie osob z cukrzyca typ 1.Z pewnoscia odzywianie sie produktami jak najmniej przetworzonymi jest zdrowsze ,ale wcale nie gwarantuje wyzdrowienia.To choroba na całe zycie i trzeba to zaakceptowac i najwazniejsze nie walczyc tylko wspołdziałac z nią. Jak u Ciebie doszło do rozpoznania cukrzycy?Masz jakies powikłania?

Gość tralalilalila
Tak. Choruję od 23 lat, codziennie jem słodycze, nie mam powikłań. Jestem na penach. Kocham słodycze, odzwyczaić się od nich kosztowałoby mnie bardzo dużo silnej woli. Wychodzę z założenia, że przy jedzeniu słodyczy wydzielają się endorfiny, a endorfiny ogólnie korzystnie wpływają na zdrowie :P

Gość tralalilalila
Wyniki mam raczej wahające się, ale nigdy nie opuszczam insuliny i badam krew 5-6 razy na dobę. Psychicznie zazwyczaj radzę sobie dobrze, podróżuję dużo w pojedynkę, zakładam wtedy taką bransoletkę, żeby w razie czego wezwać pogotowie :) Czasem czuję brak siły, marzę o tygodniu urlopu od cukrzycy, każdy zły wynik wtedy irytuje mnie i doprowadza do płaczu. Ale potem życie toczy się dalej. :)

Gość gwtiger
Z cukrzycą da się żyć, tylko konieczna jest dieta - trzeba unikać wysokich indeksów glkemicznych. Oprócz diety warto zastosować np. Insulan http://insulan.pl/ - pomaga obniżyć poziom cukru we krwi

Gość gość
Firma badawcza MillwardBrown poszukuje osób chętnych do wzięcia udziału w płatnym badaniu rynku. Warunki jakie musi spełniać kandydat to: Chodzi dokładnie o pacjentów w wieku 25 - 38 lat (optymalnie 26 - 32) spełniających poniższe kryteria: - Choruje na cukrzycę Typu 1 - Pracujący (koniecznie) - Osoby, które w przeszłości stosowały pompę insulinową, a aktualnie nie stosują. - Jedno ograniczenie: nie mogą to być kobiety, które stosowały pompę w ciąży (tylko w tym okresie). Spotkanie trwa 1,5 godziny i z racji lokalizacji raczej poszukujemy osób mieszkających w warszawie. Za udanie przeprowadzony wywiad otrzymają Państwo pieniążki, dokładnie jest to 100zł. Osoby chętne, oraz spełniające powyższe wymagania proszę o przesłanie na adres E - mail: barteq18@poczta.onet.pl Imię i Nazwisko Adres pod którym spotkanie mogłoby się odbyć Telefon kontaktowy w celu ustalenia dogodnego terminu przeprowadzenia wywiadu.

Gość gość
Dzień dobry. Nazywam się Katarzyna Obłuska. Jestem studentką Akademii Pedagogiki Specjalnej im Marii Grzegorzewskiej. Piszę pracę magisterską na temat Badania rodziców dzieci chorych na cukrzycę typu 1. Bardzo proszę o wypełnienie ankiety. Katarzyna Obłuska http://www.survio.com/survey/d/J5J9A0I0L6G6C9K9P

Gość gość
A czy ten gal dla diabetyków rzeczywiście działa? Czy ktoś może wskazać gdzie znajdziemy informację, że wyciągi z morwy białej ograniczają wchłanianie glukozy?

Gość gość
Słuchaj, działanie suplementów ograniczających wchłanianie glukozy przynosi efekty, niemniej jednak cukrzyk nie może się najeść bezkarnie słodyczy czy węglowodanów pod postacią klusek, majonezów, ciężkich sosów etc. Wtedy suplementy nie pomogą. Natomiast diabetyk przestrzegający ściśle diety, będący na insulinie, dodatkowo się suplementujący, a który zgrzeszy raz na jakiś czas, nadal będzie miał wyniki glukozy w normie. Sama jestem cukrzykiem ;)

Gość gość
Uwierzcie, że na świecie jest wiele poważniejszych chorób niż cukrzyca, z którą przecież można normalnie żyć i funkcjonować! Dobre właściwości w przypadku cukrzycy wykazuje morwa biała. Jestem zwolenniczką medycyny naturalnej i praktykuje ją od wielu lat w dużej części z dobrym skutkiem. Wiadomo, że morwa może tylko wspomagać leczenie, bo insuliny - w przypadku cukrzycy, nie zastąpi. Skuszę się i wypróbuje te tabletki gal dla diabetyków, może okażą się dobre...zobaczymy.

Gość gość
ja też z cukrzycą się pogodziłam, faktycznie są przecież o wiele cięższe choroby a tu życie można sobie dobrze uporządkować, zrobiłam sobie chyba trochę z tej mojej choroby trochę pasję, dużo czytam, prenumeruję szugarfrik i jakoś leci to wszystko, jak macie dzieciaki chore to szugarfrik polecam poczytać bardzo rzetelny magazyn

Gość gość
Szanowna Pani CUKRZYCA JEST WYLECZALNA !!! . Moja żona i ja wyleczylismy cukrzyce drugiego stopnia a lekarze byli w szoku. pozdrawiam.

Gość gość
Witam jesli ktoś z panstwa chce dowiedzieć się jak wyleczyć cukrzycę drugiego stopnia oto mój. adres PPwalakPP63@gmail.com

Gość gość
dzieci z cukrzyca t1 czesciej tez nie toleruja glutenu i choruja na celiakie :( dlatego ich leczenie nie przynosi takich oczekiwan jak zakladalysmy, bo gorzej wchłaniają. lekarze rzadko o tym mowia bo slabo znaja sie na celiakii, a dzieciaczki z cukrzyca az 10 x czesciej maja tez celiakie, dlatego kochane mamy zrobcie test na celiakie swoim brzdącom. mnie uczulila na to szwagierka ktorej corka z cukrzyca miala objawy celiakii i zrobila jej badania

Gość gość
Moja córka choruje na cukrzyce typy 1 i celiakie. ma 11 lat i dopiero 3 lata temu zdiagnozowaliśmy celiakię. Nie wystepowały u niej typowe objawy celiakii jak bol brzuszka czy wymioty za to jest za niska , nerwowa, ospała. Miała tez liczne niedoborywitamin. Gastrolog polecił nam by zrobić badanie na celiakie - w tmy biopsje. ale okazało się ze mozemy zrobić test dna na celiakie i wtedy nasza kruszynka uniknie biopsji. Dietetyk ktora ukladala diete corci pod celiakie i cukrzyce powiedziała nam ze te choroby bardzo czesto występują razem u dzieci https://www.youtube.com/watch?v=KrYBZGi8y40

Gość gość
Dieta i aktywność jest bardzo ważna przy cukrzycy typu 1 i 2. Zapraszamy na https://www.facebook.com/kampaniastopacukrzycowa/ znajdziecie tam dużo informacji o zapobieganiu powikłaniom cukrzycowym i diecie. Trzeba współdziałać w dbaniu o zdrowie i skuteczne leczenie.

Gość Agnieszka20347
https://konopiafarmacja.pl/wyroby-z-konopii/17-konopny-ekstrakt-cbd-6.html Podaje mojej córce ekstrakt cbd ma 9 też ma cukrzyce typ 1 od roku. Dzięki temu CBD zmniejszyłam dawkę insuliny o połowe. polecam homeopatie. Pomoże na pewno tylko trzeba kupić ten najlepszej jakości w necie pełno tanich i nic nie dających olejków 2 razy sprawdziłyśmy innej firmy i to były pieniądze wyrzucone w błoto