Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beatrissss

Warszawa - mieszkanie 65 m, jaki macie czynsz?

Polecane posty

Gość dcfsdfsfgw
ja pierdziele, tylko 6m2 a polowe taniej :O

Gość Beatrissss
A ha, tzn widać, że niepotrzebnie narzekam. Jeszcze może 2 lata temu płaciłam 500 zł, a teraz coraz więcej i myślałam że to wina firmy zarządzającej.

Gość tyddddddddddddd
warszawa-wola ile osób ?

Gość warszawa-wola
2 osoby, ale u nas koszty przeliczane są na m^2- mieszkania. dodatkowa za prąd mamy ok. 100zł/ miesięcznie

Gość Beatrissss
Ja wam wyliczę 1 zaliczka na koszty zarządu nieruchomością wspólną 264 2 fund remont 66 3 centr ogrzew 148 4 centr ogrz opłata stała 23 5 zimna woda 200 Razem 700 Kwoty są zaokrąglone, ale wychodzi 700

Gość Beatrissss
Za podgrzanie wody nie ma w zaliczce i przyszło 1300

Gość warszawa-wola
nam przeszło rozliczenie i wyszło coś koło 100zł/miesiąc za wodę zimną, podgrzanie i kanalizację i mi się wydawało, że to dużo a to wychodzi w porównaniu z Twoimi opłatami niewiele

Gość cygeretka21
90 km od centrum Warszawy Siedlce 80 tysiecy mieszkanców 60m2 3 pokoje 4 pietrowy blok ocieplony 360 zł zameldowane dwie osoby.

Gość tyddddddddddddd
Beatriss a te 1300 zł za podgrzanie to za jaki okres ? wa-wa - wola mało płacisz

Gość warszawa-wola
Mamy wspólnotę mieszkaniową, więc wszystkie wydatki są jawne. blok z 2009roku

Gość Beatrissss
Zerknęłam i jest 1200 za pól roku czyli wychodzi czynsz 900 plus 110 dopłata za miesiąc za centralne czyli 1010 około

Gość jakos sobie poradzimy
cygeretka21- zazdroszcze tak niskiego czynszu...

Gość tyddddddddddddd
no to tez dużo kurcze opłaty nas zjedzą :(

Gość Beatrissss
My też mamy wspólnotę, ale mnie dziwi np te centralne, bo bo wody mogę wylewać dużo, ale kaloryfery? Mamy włączone jak każdy i 150 miesięcznie nie starcza.mprzecież w lato i wiosnę są wyłączone.

Gość Beatrissss
A jaką macie opłatę za metr za zarządzanie nieruchomością wspólną, bo u nas 4 zł

Gość warszawa-wola
zobaczę, jak dotrę do domu:)

Gość Dorota nie przepadla
i tak nikt mnie nie pobije, zlodziejski TBS :-(

Gość zona robolka
a jak w tbs placicie?

Gość a ja palce pfu płace
68 metrow- ursynow czynsz 780 na 3 osoby :|

Gość Warszawa Ochota komunalne
835 zł czynsz miesięczny; komunalne 56 m kw w Warszawie na Ochocie - 4 osoby

Co do mieszkań to znam fajną stronkę z ofertami wynajmu - zamieszkaj.org. Polecam, bo oferty są bardzo ciekawe i ceny nawet nie za wysokie.

Gość heyt76u
jejku to naprawde malo macie ja place czynsz 680 zl, 63m2, ogrzewanie 200zl miesiecznie w tym, rozliczenie raz w roku jak zmieniaja liczniki w pokojach(odczytuja) i mam zwrot jakis 400zl , ale dodam ze zima siedze w zimnie oszczedzam, prawie wogole nie wlaczam. woda co pol roku, tez ryczalt ( nie znam sie za bardzo) bo od niedawna mieszkam sama po smierci mamy , ale na pol roku wody to obie doplacalysmy ok 300zl ale bardzo oszczedzalysmy, a ja sama to tak 200zl mieskzanie lokatorskie, co roku oferuja wykup mieszskania po tanszej cenie, i jakbym wykupila to czynsz by wynosil jakies 100-150 zl mniej dla porownania z wawa moje miasteczko jest bardzo malusie

Gość heyt76u
cygaretka to bardzo malo te 360 ... ojj ja za sam pokoj w krakowie placilam 650 zl. i tak sobie tlumacze ze dam rade . a place czynszu 680, rok temu byl jeszcze 620,a 1,5 roku temu 600, az sie boje co bedzie za rok :( ale gdzie pozostale oplaty? :( mam tez 3 pokoje, 63 m2 miastko mieszkancow 10 tys zawsze u nas w spoldzielni jest taka oferta jak wykupie do konca roku to jakies tam odsetki sa umarzane.. i kiedys jak mama zyla to bylo 40 tys , niedawno 36 tys, rok temu 20 tys, a teraz wiosna wyliczylam jakies 16 tys. za rok byloby 14 tys zl , no i placilabym mniej o ten kredyt i odsetki .... bo tam w czynszu mam kredyt- ponad 100zl, i odsetki jakies 100zl niecale .... ale ten kredyt(tam pisze kredyt) to jak policzylam za 3 lata bedzie splacony (bo zostalo jakies 3 tys) to bede same odsetki splacac???

Gość gość
Myślę że te opłaty są przede wszystkim zależne od rocznika budowy bloku,bo jak zauważyłam mieszkanie na Woli jest z 2009 roku i wszystko na temat.

Gość barwicki
To zależy, przy nowych mieszkaniach masz niski, zobacz tutaj - http://www.longbridge.pl/przy-palacu-c5 Tak więc należy podejść do tego racjonalnie - na starych osiedlach ten czynsz zdecydowanie zawsze będzie wysoki.

Gość gość
Na pewno dobre warunki do życia gwarantuje inwestycja na Włochach – Dom pod orzechem ( www.dom-pod-orzechem.pl ). Mocno się zastanawiam nad ich apartamentem dwupoziomowym z kominkiem, loggią...Są to dość duże koszty, ale z drugiej strony – za komfort zawsze trzeba dopłacić, a już zwłaszcza w stolicy.

Gość gość
To zależy od osiedla i spółdzielni, w niektórych miejscach masz to opisane - http://www.yareal.pl/kolorowy-goclaw Ale akurat na to nie patrz, bo jednak ceny systematycznie idą w górę - wszystko przecież drożeje.

Gość Ola Kopiec
Ciekawą opcją są mieszkania bez czynszowe, jedne z takich widziałam na osiedlu Leśny Kwiat, sama chętnie kupiłabym coś takiego, bo w razie "wu" nie ma problemu z sprzedażą takiej nieruchomości.