Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spree

odzukalam mojego przyrodniego brata-co robic?

Polecane posty

Gość spree

odszukalam mojego przyrodniego brata-mamy tego samego ojca- nie wiem co robic? troche pokrecona jest ta sytuacja,ale tak w skrocie, dowiedzialam sie rok temu ze mam przyrodniego brata,moj tata mial romans majac juz nas.nie wnikam co bylo przyczyna.all mam brata,ma on 25 lat .chcialabym sie z nim spotkac,albo mu powiedziec o swoim istnieniu,z tego co juz wiem jego mama nie miala innego meza i innych dzieci.nie wiem jak jego mama mu wytlumaczyla ze nie ma taty,ale to bylo wtedy i ponoc "zawarli umowe" ze moj tata nie ma prawa do syna i nic nie placi i nas wybiera,albo ma prawa do syna i jest z nimi.wybral nas.....po tylu latach dowiedzielism sie o sekrecie.osobiscie chcialabym sie z nim spotkac albo napisac o swoim istnieniu ale nie wiem jak i czy moge? chcialabym by wiedzial ze ma jeszcze rodzenstwo ktore go szukalo i go znalazlo,ze my nie musimy placic za "grzechy" rodzicow...zemozemy juz sami podejmowac decyzje...mam 33 lata-swoja rodzine i dzieciaczki...

Gość spree
osobiscie tez bym chciala sie spotkac.na dzien dzisiejszy nie mam mozliwosci osobiscie sie przedstawic-odleglosc- myslalam o wiadomosci na e-maila,ale jak??? moze jego mama mu powiedziala ze tata jego zmarl? i .... po namowach mojego-"naszego" taty ,pytal sie tej kobiety czy mozemy sie z nim spotkac.ona zabronila kontaktu......ale jestesmy juz dorosli,mozemy sami podejmowac decyzje.ja bym sie cieszyla ze mam rodzenstwo ktore mnie szukalo.

Gość Brajankowa ........
Napisz mu list. Normalny, tradycyjny - nie żaden mail. I napisz co Ci leży na sercu. Jeśli bedzie zainteresowany odezwie się do Ciebie.

Gość ja kiedyś tak_
kiedyś miałam taką sytuację. Też jako nastolatka dowiedziałam się, że ojciec ma dwójkę dzieci z poprzedniego małżeństwa i jak się do nich odezwałam to okazało się, że od urodzenia o mnie wiedzą, ale nie chcą mieć ze mną kontaktu. Ojciec jak związał się z moją matką był już po rozwodzie i jego dzieci wtedy miały ok. 10 lat. Później jednak jak jego ex dowiedziała się, że ojciec wije sobie gniazdko to go błagała o powrót i ten zakochany w niej ciągle po uszy do niej wrócił. Ex mu jednak dała ultimatum, że musi urwać ze mną i z moją mam wszelki kontakt. I tak też się stało. Mama też nie wiedziała co było powodem odejcia mojego ojca, dopiero po latach wspólny znajomy jej wszystko wyznał a mama uważając, że jestem już duża o wszystkim mi powiedziała. Jednak moje już teraz dorosłe przyrodnie rodzeństwo nie chce mnie znać, gdyż uważają mnie za błąd życiowy ojca z którym zresztą nie mam kontaktu ponieważ się mnie wyparł opowiadając wszystkim, że mama się z kimś innym puściła i nie jestem jego.

Gość spree
do: ja kiedys tak.... troszke roznnia sie historie ale maja podobienstwo jednak,ty jstes jakby moj brat a my te inne dzieci,tylko ze my chcemy miec kontakt z brtem i bysmy sie bardzio cieszyli gdyby on tez sie ucieszyl...nie wiem jak mu jego mama ta sytuacje tlumaczyla......,my nie uwazamy ze jest on porazka dla naszego taty...tata nawet dumy-syn wybral ten sam fach co moj tata :) ....... ja nawet ani raz nie pomyslalam o nim jako porazka ,ciesze sie ze go mam ..on i my niczemu nie zawinilismy..to nasi rodzice . ale jak wg ciebie powinnam pisac ,poinformowac go o tym ze jestem i nie ineresuje mnie czy on chce z tata miec kontakt czy nie.to juz est jego wybor ,mi chodzi o nasz kontakt.....

Gość SDFSDFWWWWWR
nigdy z zyciu zadne przyrodnie rodzenstwo niech spadaja.odcielam od razu ,od kochanki bylego meza

Gość spree
??? czemu tyle zlosci?? czyzby ktos sie bal o majatek?? dla mnie to obojetne.......ja chce brata jako osobe ,on jest sam ,ok ma przyjaciol...a ja mam moje rodzenstwo ze wiem ze zawsze za mna beda w razie pomocy i nie tylko,tego samego zycze mojemu przyrodniemu bratu..by poznal co to jest miec rodzenstwo.....

Gość takie tam duperele nic więcej
Daj sobie spokój z tym niby bratem. Może Cię spotkać wielkie rozczarowanie :(

Gość gość
Napisz list do przyrodniego brata ze chcesz go poznac i dowiedziec sie kim jest co robi czy ma wlasna rodzine (zone i dzieci) itd. I zostaw swoj numer w liscie,jak bedzie chcial sie spotkac to na pewno do Ciebie zadzwoni i umowicie sie na spotkanie a potem czas pokaze trzymam kciuki :)

Gość gość
Watpie ze bedzei chial miec z Toba kontakt. Ojciec go porzucil myslisz ze chce poznac Ciebieczyli osobe ktora wybral wraz z Twoja matka i rodzenstwem a jego porzucil jak smiecia. Ma ogromny zal. Niczemu nie jestes winna ale ja bym nie chciala Cie pozac bedac na jego miejscu. Przez cale zycie czul sie gorszy bo go ojcciec zostawil i wybral was. Wiec moze czuc zal a nawet nienawisc do Ciebie.