Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia online

Doświadczona kadrowa pilnie potrzebna-wystawienie swiadectwa pracy!

Polecane posty

Gość sylwia online

Pomozcie prosze...musze wystawic swiadectwo pracy,ale nie bardzo kumam sprawy kadrowe-jestem na zastepstwie za osobe ktora tym sie zajmuje -jest obecnie na urlopie wychowawczym:( Sprawa wyglada tak-facet jest zatrudniony na 1/3 etatu wymiar urlopu wynosi 26 dni ( w przeliczeniu na etat 9 dni czyli 72 godziny )OKres wypowiedzenia konczy sie 3 marca. Za tamten rok miał 3 dni zaległego urlopu ( w sensie 3 dni x 2,6 h-bo tyle ma codziennie grafikowane) W styczniu wykorzystał 2 dni z tego zaległego. I pytanie-co mam wpisac w miejscu na swiadectwie gdzie chodzi o urlop wypoczynkowy-ze nie wykorzystał??...bo zasadniczo za ten rok urlopu nie ruszył... I druga sprawa ekwiwalent-za ile ma miec wypłacony? Za ile godzi/dni-i jak to ujac w zapisie na swiadectwie? Pomozcie ludzie.......

Gość sylwia online
pomozcie:(

Gość Kasia***/
Wylicza się proporcjonalnie do przepracowanych mc i zajmowanego etatu Wzór: 26 dni x 1/3etat x 3/12przp mc =2.17 po zaokr 3 dni. 3 dni x 8 godz=24 dni / 2,6 godz = 9,23 po zaokr 10 dni. Jeśli chodzi o ekwiwalent to nie wiem. Takie informacje można otrzymać telefonicznie w PIP.