Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dolllka:)

Państow zapłaci ci za BABCIĘ - UMOWA o pracę z Babcią na opieke nad dzieckiem

Polecane posty

będę wdzięczna za opinie niedługo wracam do pracy i szuklam najlepszego rozwiazania z dąstępnych.

To się opłaca jeżeli babcia jeszcze nie pobiera zadnej renty/ emerytury. Jeśli już jest rencistką to to nie ma chyba sensu.

pewnie ze nie ma sensu, w przypadku pobierania innych świadczeń. mam tu na myśli gdy babcia straciła prace a nie ma jeszcze wieku emerytalnego i nie ma prawa do renty i emerytury....wiec moze zajmowac sie wnuczką

Gość jdsdsd
nie bardzo się orientuję...a kto płaci pensje babci? rodzice? ja jeżeli babcia pobera emeryturę rolniczą to co?

Gość zakręcona bardzobb
bosh ... co za bzdury tu piszecie. oczywiście ze będą na emeryturze można pracować byleby nie przekroczyć iluś tam procent , nie pamietam ilu nie chce mi się sprawdzać ale na stronach ZUSU jest napisane. a co do płatności wynagrodzenia to chyba pracodawca płaci nie? a myslicie ze kto niby? podpisujecie zwykłą umowę o prace i w ciągu tygodnia zgłaszacie do ZUSU, potem odprowadzacie składki jako płatnik co miesiąc tj zaliczkę na podatek dochodowy i ub. społ.

Gość zakręcona bardzobb
zamiast um, o pracę można podpisac um zlecenie wtedy obowiązkowe jest ub. zdrowotne, emeryt-rentowe a chorobowe i wypadkowe dobrowolne, tyle ze wtedy ta babcia płaci całą skladkę, to jest różnica z umową o pracę gdzie płatnośc skladek jest rozłożona pomiędzy pracodawcę a pracownik tj ze pracownik płaci część składek ze swojego brutto, a częśc płaci pracodawca