Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

redmimi

Wiosenne porządki! Oczyszczanie i dieta.

Polecane posty

Witam, mam zamiar porządnie się oczyścić, zaczynając już dziś. Dużo fastfood'ów, mało ruchu, papierosy, kawa i słodycze - tego już nie będzie. Nie będzie też szarej skóry, braku siły i kilogramów. Mam 20 lat, a już się zapuściłam strasznie. Teraz czuję siłę, żeby zabrać się za REMONT siebie ;) Mój plan jest taki: 1-3 dzień: -soki owocowo-warzywne, marchewkowe, pomidorowe, pomarańczowe, chuda i zmiksowana zupa, herbaty ziołowe, dużo wody, kefir 1,5%. Typowe oczyszczenie dietą płynną. 4-6 dzień: głodówka, czyli sama woda mineralna. 7-10 dzień: wychodzenie z głodówki, menu jak w 1-3 dniu. Później dieta lekkostrawna, większość warzyw, białko z chudego mięsa, ryb i nabiału. Mam zamiar unikać tłustych rzeczy, słodyczy i ograniczyć użycie soli. Kto się czuje silny i chętny - zapraszam! :)

Gość Marika234
Zastanów się czy aby na pewno głodówki to jest dobry pomysł. Nawet jeden dzień może być niekorzystny dla naszego organizmu, ponieważ może dość do rozregulowania pracy żołądka, oraz wyczerpania, osłabienia organizmu, co więcej takie wyczerpanie może być długotrwałe, trwające znacznie dłużej niż sama "głodówka" dodatkowo zmieni Ci się diametralnie samopoczucie, będziesz na tyle rozdrażniona i negatywnie nastawiona że odniechce Ci się później jakichkolwiek diet, taka będziesz zniechęcona i mieć urazy do diet. Zastanów się czy warto?? Lepiej wybrać jedną z racjonalnych diet i nie osłabiać przy tym organizmu. Tutaj znajdziesz przydatne informacje o dietach i motywacji w odchudzaniu: p://trening-fitness.pl/category/diety

Gość gość
Wiosenne porządki to możesz robić w domu sprzątając a nie się dietując. Dobrze odzywiać powinno się cały rok a nie tylko na wiosne. Ale co do samego sprzątania to warto wprowadzić w życię coś takiego jak tutaj http://branzaczystosci.pl/uslugisprzatajacenawiosne/