Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mela ; )

Złuszczenie głowy kości udowej

Polecane posty

Gość mela ; )

Cześć jestem Amelia mam 14 lat w ubiegłym roku niestety też dopadła mnie ta choroba. Najpierw bolało kolano później ból pojawił się w pachwinie aż w końcu zaczęłam utykać. I zaczęło się szukanie przyczyny. Najpierw trafiłam do chirurga dziecięcego, który stwierdził skręcenie kolana przepisał maść i 10 zabiegów magnetoterapii, które absolutnie nic nie pomogły. Ból się nasilał i poszliśmy jeszcze raz do tego samego lekarza, który stwierdził, że on tu nic nie widzi i ewentualnie jak mnie boli to nogę można uciąć zażartował. Stwierdziłyśmy z mamą, że on na pewno już mi nie pomoże. Więc szukaliśmy pomocy u innego znanego ortopedy dr M. Falisa, który rozpoznał się od razu. Miałam złuszczenie pierwszego stopnia na drugi lewej nogi. Kazał mi od razu chodzić o kulach już przed operacją. Operacje miałam 15 listopada 2011r. założyli mi 3 druty w szpitalu leżałam 4 dni. O kulach chodziłam 4 miesiące. Teraz mnie nic nie boli. W sierpniu będę miała usuwane druty. Operacja naprawdę nic nie boli ja też byłam przerażona i nie potrzebnie strach ma duże oczy. Życzę wszystkim zdrowia i pogody ducha! Ta choroba to nie koniec świata i całkowicie można się z niej wyleczyć :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować