Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buraczkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

buraczki do obiadu - jak robicie?

Polecane posty

Gość buraczkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Nie śmiejcie się - jestem początkującą kucharką. Chciałabym zrobić buraczki z cebulką do obiad -ale jak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nigdy nie jadłam buraczków z cebulką. Ja najczęsciej robie na ciepło czyli: wcześniej ugotowane starte na najmniejszych oczkach podsmażam na maśle, do tego ocet, cukier, pieprz i na końcu śmietana. uwielbiam właśńie w takiej postaci.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jenk
Ugotowane w łupinach (lub ze słoika ) buraczki zetrzeć na wiórki ,dodać pokrojoną w kostkę cebulę, odrobinę soli, pieprzu, cukru, octu winnego i oliwy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ból głowy
Eri - ma rację - niebo w gębie. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość musgruszkowy
gotujesz , trzesz na grubych oczkach do tego sól olej(nie z oliwek)szczypta cukru,pieprz i koniecznie do smaku ocet winny no i cebulka w kostkę ....moje ulubione

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość musgruszkowy
nie zauważyłam jenk mnie wyprzedziła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość buraczkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
A czy zamiast octu mogę dać cytrynę? I oczywiście kobitki dziękuję za pomoc 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ból głowy
Możesz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tam wole straplessy
trzesz upieczone(bez obierania) wcześniej buraczki dodajesz starte jabłko do tego trochę mąki podsmażasz na masełku i pycha palce lizać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
buraków się nie gotuje nigdy tylko OWIJASZ KAZDY FOLIĄ ALUMINIOWA WSTAWIASZ DO GORĄCEGO PIEKARNIKA 200 STOPNI I TAK PIECZESZ GODŹ JAK SĄ DUŻE TROSZKĘ DŁUŻEJ SPRAWDZASZ PATYCZKIEM NAKŁUWAJĄC PRZEZ FOLIĘ następnie wyciągasz odwijasz folię czekasz aż ostygną i dopiero trzesz na tarce GOTOWANE BURAKI NIE MAJĄ ŻADNYCH WARTOŚCI ODŻYWCZYCH I ŻADNYCH WITAMI W SOBIE

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ku kuuuuuuuuuuuuuu
aluminium jest BARDZO szkodliwe dla organizmu człowieka, zamiast folii lepiej użyć szklanych, żaroodpornych lub glinianych naczyń do pieczenia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aluminium jest niekorzystne dla zdrowia w kontakcie z kwaśnymi potrawami także spoko buraki możesz zawijać :) :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja też piekę buraki
i są wspaniałe robię je na ciepło tak jak Wy, ale też polecam wspaniałą w smaku sałatkę: upieczone buraki starte na tarce o grubych oczkach suszone śliwki pokrojone drobno, posiekane orzechy włoskie, sporo czosnku przeciśniętego przez praskę, sok z cytryny do smaku, sól, pieprz i śmietana lub majonez powinna postać godzinkę przed podaniem - naprawdę polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja kupuje czasem ugotowane buraki, wtedy wystarczy tylko zetrzec i przyprawic. A przyprawiam sola, octem, pieprzem, cukrem i czasem daje lyzeczke musztardy. Skrapiam olejem. No i cebulka w kostke oczywiscie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gotowane buraczki ucieram na grubej tarce i dodaje chrzan. Potem na kilka godzin do lodówki, bo musza być zimne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mania gotowania
buraczki z czerwoną papryką- pycha buraki ugotowane ucieramy na tarce. Papryka podduszona na tyle by była półkrucha. Wszystko do jednej miski, wymieszać i gotowe. Dzięki papryce buraczki przechodzą słodkością. Uwielbiam tę sałatkę i wcinam nawet bez niczego:) gorąco polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozna ugotować w
szybkowarze, witamyny będą ,że hej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×