Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teledotykowywww

tel. dotykowy - ile czasu zajęło Wam ogarnięcie go ?

Polecane posty

Gość teledotykowywww

Zawsze byłam tradycjonalistka, telefon miał służyc do dzwonienia i jeszcze miec dobry aparat. Jednak dziś już prawie nie produkuje sie normalnych telefonów i ja, skuszona atrakcyjna propozycja, na przedłużenie umowy wziełam tel. dotykowy - niby taki super. No i gubię się. Ten dotyk raz sie udaje, raz nie. Sa w nim dziwne rzeczy, wszystko jakieś takie niepoukładane. Myśle, żeby go zwrócic/sprzedać. Naucze sie, polubie go? Mam LG Bali

Gość teledotykowywww
up

Gość musgruszkowy
daj sobie tydzień ,miałam tak samo można przywyknąć

Gość Mam ten sam
telefon z pol roku powoli przzestaje mnei wnerwiac dopiero:p

Gość teledotykowywww
mam tydzien zeby go zwrócic. Co do pisania smsow- mozna jak w zwyklym, albo jak na klawiaturze od kompa. ale nic mi to nie wychodzi, klika sie kilka przyciskow na raz itp. Nie wiem co to są za jakies aplikacje, ktore mam na pulpicie. Nie czaje, czuje sie jak staruszka nie nadazajaca za technika:D

Gość teledotykowywww
jedyne co ma super to aparat i kamera... asle w zwyklym tez to jest. chyba go zmienie na LG rosemary (innych niz lg nie chce)

Gość ecomomicaaaaaaa
Mój telefonik :D:D Ja nauczyłam się obsługi w ciągu jednego dnia :D Z nim jest tak, że kilku operacji jednocześnie, tzn zbyt szybko wykonać nie możesz, bo się zawiesi, ale ogólnie nie mam co narzekać. O wiele lepszy niż Avila koleżanki, która była już 3 razy na gwarancję oddawana, a mamy taki sam staż :) Jakbyś chciała coś wiedzieć, jakieś funkcje, to pisz:) Chętnie pomoge :)

Gość teledotykowywww
co robic żeby ten dotyk byl bardziej precyzyjny? czy to przez folie ochronną? klikam nie tam gdzie chce, albo wcale, albo ledwo tkne i sie klika choc nie chce

Gość teledotykowywww
i o co chodzi z tym zwierzatkiem na pulpicie? to jakas aplikacja? I nie wychodzi mi tez ten schemat dotykowy - niby sobie usatwiłam, że np. trojkat to budzik ale nic z tego nie wychodzi

Gość Chcesz powiedzieć, że w tel.
dotykowym nie ściągnęłaś folii ochronnej?:O No nioe, jakbym czytała moja teściową, tyle że ona ma 60 lat. A ja mój dotykowy opanowałam pierwszego dnia

Gość teledotykowywww
czy uważacie, że telefony dotykowe sa lepsze od tradycyjnych? czy jeśli bede miała folie na wyswietlaczu to moge nosic normalnie w kieszeni? jak sprawuja sie w niskich temperaturach, w gorzcych war. atmosferycznych (w porownaniu z klasycznymi)? dzieki za odpowiedzi

Gość ecomomicaaaaaaa
1. masz ustawiony zły ekran- w tym telefonie są 3, Ty masz aktualnie ten, na którym wyświetla Ci połączenia itd. Musisz odblokować telefon i przesunąc palcem ekran w lewo. Wtedy pojawi Ci się ekran główny. napisz czy się udało :)

Gość teledotykowywww
a nie porysuje mi sie on? nie sciagnełam, bo nie wiem, czy go nie oddac, a oddac musze taki jak wzielam - z tymi fioliami.

Gość teledotykowywww
juz wyczailam te 3 ekrany. Jeden z jakims dziwnym zwierzatkiem, jeden z zegarkiem, kalendarzem i jakimis cudami i jeden zwykly

Gość ecomomicaaaaaaa
Ustaw sobie ten z zegarkiem.To jest ekran główny. Żeby pozbyć się tych wszystkich aplikacji musisz kliknąć w prawym dolnych rogu na taką ikonke z kwadratem i kółkiem nachodzącymi na siebie- tam masz poukrywane inne aplikacje. I jak Ci się to otworzy to te aplikacje z ekranu przeciągasz palcem i tam "chowasz" :)

Gość mruffkavmala
a ja mam już drugi - teraz mam Motorolę Flipout, ma też klawiaturę qwerty ale wolę używać dotykowego ekranu. Szybko się nauczyłam - 2 dni mi zajęło grzebanie a jego możliwościach. Fajny gadżet.

Gość teledotykowywww
dziekuje, już sie udalo :-) a czy któreś z tych aplikacji uważasz za potrzebne? tzn nie sa platne i nie maja nic w spolnego z netem (fb itp mnie nie interesuje)

Gość teledotykowywww
wiecie co, te rzeczy które w tym telefonie sa analogiczne do normalnych - jak najbardziej mi sie podobają, chodzi o sama opcje dotyku. Nie trafiam w te miejsca co chce, albo na odwrót - chce przesunac, a klika sie tam gdzie dotknełam. Folii nie chce zdejmowac, bo ew. nie oddam telefonu. Bez foli jest może i lepiej, ale nie rysuje sie?

Gość teledotykowywww
czy jest tu ktoś, kto na poczatku nie mógł tego ogarnac a teraz smiga?

Gość ecomomicaaaaaaa
ja miałam z folią przez ponad rok, dopóki nie zaczęła odstawać. Więc spokojnie ją możesz zostawić:) Ja mam na głównym ekranie jedynie zegarek i odtwarzacz muzyki, gdy jej akurat słucham. Na razie mozesz schowac wszytskie aplikacje, a z czasem jak cos bedzie potrzebne to je wrzucisz na ekran. To sie robi tak samo jak usuwałas :) Co do trafiania w klawisze i aplikacje. Tutaj potrzebna jest wprawa, wiec musisz zacisnac zeby i sie przyzwyczaic do tego:) Jezeli chodzi o smsy to ja wybrałąm klawiaturę jak w tradycyjnym telefonie, qwerty to nie dla mnie :) A wracając do tych schematów ruchowych- one są aktywne, ale gdy robisz te "znaki" na ekranie głównym:)

Gość kaalfjcksd
A ja bardzo nie lubie tych dotykowych telefonow. Moj maz mial I phone i jak kupil sobie nowsza wersje to ja mialam dostac ten jego stary. Nie zgodzialm sie, wole taki z klawiaturka (Blackberry mam i uwielbiam:) , juz drugi z kolei mam. Blackberry sa super jak sie duzo pisze a ja tak mam -uzywam go do pracy) Tak wiec jesli nie czujesz sie dobrze z tymi dotykowymi telefonami to moze byc i tak ze nigdy ich nie polubisz jak ja. U mnie ten stary i phone dostala corka i sobie chwali wiec to od osoby zalezy.