Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasias4

Odparzenia wróciły

Polecane posty

Jak wyżej.Zmieniam pieluszki często,używam pampersów,myję pupę po każdym siku czy kupie,stosuję linomag,bepanthen,maść na receptę od lekarza,zasypkę,sudocrem-nic nie pomaga-gdy miała 4mieś to też miała odparzenia ale jakoś znikły chociaż cały czas miała zaczerwienioną pupę no a teraz gdy ma 7 mieś odparzenia wróciły.Proszę o rady.Pupę też wietrzę w miarę możliwości.

Gość dgdfsgdfgfd
Proponuję przejść na pieluszki wielorazowe - koniec odparzeń na zawsze :)

Gość amelkowa mamaaaa
u mojej corki stosuje clotrimazolum - szybciutko pomaga. teraz tez mala sobie pupe odparzyla i ja tym smaruje. kiedys jak nie moglam jej wyleczyc clotrimazolem a caly czas sie pogarszalo to farmaceuta dal mi tormentiol ale to tak jednorazowo. moja corka ma bardzo wrazliwa skore, jak zabkuje, czy choruje i czesciej robi kupe to zaraz robia sie jej odparzenia.

Gość a może dajesz jej
cos do jedzenia co powoduje takie żrące kupy? najlepiej przedyskutuj to z pediatra albo dietologiem

Gość dellicje
a może wystarczy zasypanie pupy mąką ziemniaczaną??

Gość pupka malucha
kup tormentiol pomoze

No właśnie tormentiol i clotrimazol też nic nie pomagały-do jedzenia też jej nic nie daję co by mogło podrażniać.Aczy może być to przyczyna tego że jem serki homogenizowane i jogurty?

Gość emiram
A może zęby jej idą? Przy ząbkowaniu kupy są częściej i bardziej podrażniają.

Gość czekoladowaaa91
zgadzam się z dellicje moja córcia przed wczoraj dostała meegaa odparzenia drugi raz w swoim 9 miesięcznym życiu. Pierwszy raz smarowałam jej sudocremem i przeszło ale teraz to porządnie się odparzyła a pieluchę ma często zmienianą wycieraną pupcię na mokro osuszaną i smarowaną kremem. Moja mama doradziła żeby posypywać obficie po osuszeniu pupy mąką ziemniaczaną i powiem że lepsza od posypek bo małej już zniknęło zaczerwienienie i się pięknie goi;)

Gość pozostaje wietrzyć
pupę jak najczęściej (ja swoją w takiej sytuacji puszczałam na golaska i choć czasem musiałam pościerać siuśki to jednak sie opłaciło bo zaczerwienienie mijało po godzince). Smarować oliwą z oliwek pupkę dobrze wysuszoną a uprzednio wymytą pod bierzącą wodą (jak masz umywalkę to masz gdzie;) )letnią wodą i delikatnym żelem myjącym i nie stosować aż do wyleczenia chusteczek nawilżanych bo podrażniają już wymęczona skórę która po przetarciu zwyczjanie piecze w zamian za to przcierać przy zmianie pieluszki (po siusiu) wywarem z rumianku a po kupce pod kran (jak już pisałam) - te metody powinny pomóc. Możesz tez na ten czas kupić paczkę pieluch Moltex Eko bo jednak oddychają . Zmieniaj tez pieluchy co 2,5 godziny i za każdym razem daj dziecku pofrygać bez niej, niech ta skóra odpocznie i przewietrzy się .