Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urzadskarbowy

kto złożył PITA z nr NIP zamiast PESEL ?

Polecane posty

Gość urzadskarbowy

aktualnie osoby fizyczne maja obowiazek skladac pity z PESELEM a nie NIP - czy komus kazano juz skorygowac ten błąd/ wzywano go , itp ?

Gość nip
ja podałam NIP, pierwsze słyszę o "obowiązku", podajemy albo NIP albo PESEL, do tej pory było tylko z NIP, tak mnie się wydaje...

Gość nip
ale to dotyczy wysłanego pita internetem...

Gość urzadskarbowy
w sumie tak ale jesli z neta beda wzywac to w sposob tradycyjny juz nie?

Gość nip
jutro pójdę zapytać (na wszelki z korektą), o ile spotkam kompetentną osobę, zobaczymy co powie, dam znać na forum jak nie zapomnę :)

Gość urzadskarbowy
ja zrobie tak samo - na wszelki wypadek - kary za to nie bedzie ale po co niepotrzebnie przedluzac wyplate nadplaty :)

Gość nip
Pani w okienku przyjmująca pity poinformowała, że w tym roku jeszcze można posługiwać się NIP. Już widzę te kolejki z korektą i zadowolone miny pracowników i chyba dlatego przymykają oko. Na wszelki korektę mam gotową do zaniesienia, jakby się okazało, że inna pani dojdzie do wniosku, że jednak niezbędne jest jej złożenie.

Gość urzadskarbowy
mialem napisac rano ale zapomnialem. U mnie TO SAMO, ze nie ma sensu wnosic korekty, wszystko OK. ale na przyszlosc trzeba pamietac ;)

Gość piątek, wieczór
W tym roku można jeszcze wpisywać NIP albo Pesel - nie będzie z tego tytuły żadnych konsekwencji. Problem jest tylko z pitami wysyłanymi drogą elektroniczną, bo wówczas system nie przepuszcza deklaracji z NIP. Papierowe można zanosić z NIP.