Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 888ONA888

CZERNIAK

Polecane posty

Gość 888ONA888

witam.. niedawno dowiedziałam się że mam czerniaka.. 3 tygodnie temu wycieto mi zmiane skórna i pooddano ją badaniu histopatologicznemu.. dziś dostałam wkoncu wyniki.. na postaaram się je przepisac.. chciałabym sie dowiedziec czy jest bardodzo źle.. co teraz.. czy ktoś jest w podobnej sytuacji.. jakie są rokowania..? jak wygląda leczenie tego typu czerniaka.. wiem że najlepiej o takioe rzeczy pytac lekarza.. ale wizyte u onkologa mam dopiero za tydzien... a ja juz chciałabym wiedziec cokolwiek.. Proszę o odpowiedzi... na dole wyniki

Gość 888ONA888
Nieregularne, płaskie znamię barwnikowe śr. ok 1cm na rybce skórnej. a.Zmiana z marginesem osi krótkiej 1x cał. 1670 b.MArginesy osi długiej 1x cał. 1671 Mikroskopowo: a. Superficial spreading melanoma Nowotwór nasieka pojedyńczymi drobnymi ogniskami warstwą brodawkowatą skóry. Obecny jest odczyn zapalny wokół guza. Owrzodzenia ani zatorów w naczyniach nie stwierdza się. IM: 1fp/10dpw. Marginesy boczne osi krótkiej : 0,1 cm i 0,1cm. Margines głęboki : 0,6cm b.MArginesy osi długiej: 0,2 sm i 0,1 cm Stopień zaawansowania: Clark II;Breslow:1mm; pT1aNxMx

Gość 888ONA888
up

Gość Pinda-Lafirynda
Jest tu topik "mam czerniaka", czy coś takiego... Wejdź, bo tam jest mnóstwo osób z takim problemem. Opisują leczenie i życie z takim "towarzyszem". Zdrówka Ci życzę :)

Gość 888ONA888
zajeły się czerniakiem i go zjadaja?? mam rozumieć ze to dobrze?

Gość frfwerf
a czemu ten pieprzyk wzbudził u Ciebie podejrzenia i zdecydowałaś się go usunąć?

Gość 888ONA888
powiem tak.. bylam pewna ze wczesniej tego nie mialam.. nie pamietam jednak od kiedy ono juz tam jest.. poogladalam kilka czerniaków na internecie i bardzo przypominały moje znamie.. bylo ciemniejsze i miało nie równe brzegi.. a dodam ze mam taka urode ze mam sporo pieprzyków.. kiedy zaczelo byc ono dla mnie podejrzane, poszlam do dermatologa.. zbadał dermatoskopem powiedzial ze nie widzi zadych zmian nowotworowych.. potem do dwóch nastepnych i to samo.. ale jak chce to moge sobie usunąć.. i na szczescie poszlam.. no i wyniki takie jak u samej góry.. czyli szczescie w nieszczesciu :(

Gość frfwerf
to dobrze że Ci tak intuicja podpowiedziała i usunęłaś, myślę że jeśli lekarze nic tam nie widzieli to nie moze być bardzo poważne, i w ogóle, życzę zdrowia też mam wiele znamion i wybieram się z nimi do lekarza ale wybrać się nie mogę

Ja znam kilkanaście metod na nowotwory:classic_cool:.Mi pomagała głodówka:classic_cool:.Co prawda na te łagodne pomogło ale na złośliwe też znalazłem a to co stosowałem na złośliwe też polecają:classic_cool:.