Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana.

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych.

Polecane posty

Gość zdesperowana.

Od pięciu miesięcy przyjmuję tabletki Sylvie 20. Na początku każdego opakowania miewałam lekkie bóle piersi i mdłości, ale teraz przy piątym opakowaniu te problemy stały się nie do zniesienia (szczególnie całodzienne mdłości). Przez głowę przeszła mi już nawet ciąża, ale mam nadzieję, że to nie to. Moje pytanie brzmi czy mogę odstawić tabletki już teraz w połowie opakowania? Czy muszę męczyć się do końca? Bardzo proszę o pomoc.

Gość zdesperowana.
Dodam jeszcze, że zaczęly mi się okropne bóle podbrzusza.

Gość kiwi 0000000000000000000000
odstaw je natychmiast!!! po co czekac, po prostu dostaniesz okres teraz po odstawieniu a nie tak jak by ci wychodzil. nie mozna brac dalej tabletek jesli powoduja takie skutki uboczne

Wskazane jest aby odstawiać po skończeniu ostatetniego bilistra, tak jest po prostu najlepiej ale nie ma również przeciwskazań żadnych aby odstawić w połowie więc możesz spokojnie już.

Gość hehm__:)
mozesz odstawic w kazdej chwili ale wtedy przesunie ci sie cykl bo dostaniesz krwawienie z odstawienia, chociaz jesli ostatnio byl stosunek to dokoncz to opakowanie bo moze byc tak ze antykoncepcja zostanie zahamowana i zajdziesz w ciaze

Gość ona ma racje i nie wiem na co
czekasz, musisz odstawic od razu. na co tyle czekalas?? ja kiedys bralam asubtele i czulam sie po niej poczatkowo normalnie, pozniej coraz gorzej a po 4 opakowaniach juz mialam wszystkie mozliwe skutki uboczne, odstawilam, dostalam okres i zaczelam nowe syndi35 i poki co nic mi nie jest a to juz 4 opakowanie

Gość sylwia'sylwia
nie musisz sie dalej meczyc, wiecej nie zazywaj i wszystko stopniowo wroci do normy

Gość zdesperowana.
Serdecznie dziękuję za odpowiedzi i już jutro nie wezmę tabletki. Teraz tylko będę musiała udać się go ginekologa by zgłosić problem.

Gość rozmarines
zdesperowana długo szukałam kogos,kto podobnie jak ja odstawia sylvie20.Czy miałaś mocne efekty uboczne? Wzroslo Ci libido?O to głównie mi chodzi,poniewaz moje podczas brania sylvie20 spadło do 0,kompletny brak checi na seks,suchosc itd.

Gość zdesperowana.
Ochotę na seks miałam cały czas przez okres brania tych tabletek, więc tutaj nie pomogę, ale suchość w pochwie była nie do zniesienia. Pierwszy okres po odstawieniu tabletek był ok, ale drugi to istna tragedia.

Gość rozmarines
w sensie,ze dlugi, obfity czy wszystko razem? przepraszam,ze tak dopytuje

Gość zdesperowana.
Okropnie obfity i z takim bólami (nie tylko brzucha) na które nie pomagały mi tabletki przeciwbólowe.

Gość milka0515
hej. ja tez je odstawilam 9 stycznia dostalam okres normalny 3 lutego i do dzis mam. mam nadzieje ze sie udalo,a jutro ide do ginekologa;). a co do objaw ubocznych tez mialam zawroty glowy i mdlosci

Ja zmieniłam tabletki z yasmin na rigevidon (cena) po 6 tabletkach zaczeły sie dziwne bóle w nogach jakby bóle żył ciężkość nóg i rąk takie uczucie wytrzymałam jeszcze do 11 dnia wiecej nie dam rady,wczoraj kładłam sie a po 2 godzinach od wzięcia tabletki coraz gorzej nogi mnie bolały w żyłach wystraszyłam sie i odstawiam miał ktoś może takie coś,myślałam że się unormuje to bo to nowe tabletki ale jednak wole nie ryzykować.Czy kto się wypowie?

ja odstawilam tab w polowie opakowania (lekarz mi kazala) i wszystko jest ok tylko ze pare dni po ich odstawieniu dostalam okresu - no i bardzooooo bolaly mnie piersi (tak mocno ze nie moglam ich nawet dotknac) ale to wszystko jest normalne - wiec spokojnie mozesz odstawic tabletki nawet dzisiaj :)