Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ppaulaa00

o co moze chodzic... spozniajacy sie okres

Polecane posty

Gość ppaulaa00

witam okres mialam w miare regularny. w pazdzierniku uprawialam pierwszy raz sex, pozniej okres mi sie spoznial . ogolnie od tego czasu dosc czesto wpolzyje z moim chlopakiem... 1-2 razy w miesiacu. zawsze sie zabezpieczalismy gumki+ globulki, raz nie mielismy juz prezerwatyw to wtedy tylko globulki ... wytrysk byl na zewnatrz ... w grudniu okres powinnam miec 19, natomiast dostalam 29 kolejny okres powinnam miec 25 stycznia , dostalam 2 lutego dzis jest 1 marca a ja nadal nie mam okresu... dlaczego tak sie moze dziac?

Gość ppaulaa00
hmm stres to mnie dopadl juz dawno temu , ogolnie juz od ponad roku nie dogaduje sie z rodzicami wiec uwarzam ze jesli to byloby na tym tle to raczej juz wczesniej by mi ssie spoznial okres ...

Gość Syrenka Ariel
spuścił ci sie na twarz?

na niektóre dziewczyny tak działa rozpoczęcie współżycia. Wiele z nich ma rozregulowany cykl przez to. Może się unormuje, spokojnie

Gość Władysław 1948
wytrysk na zewnątrz to znaczy, że za oknem???

okres sie nie spoznia, owulacja sie przesuwa! pozatym co to jest powinnam miec? dlugosc cyklu obliczasz srednia z posrod 12 wczesniejszych, ewentualnie sprawdzasz najkrotszy cykl i najdluzszy i np jezeli wyjdzie dajmy na to najkrotszy z tych 12 - 27 dniowy i najdluzszy 32 to Twoje cykle wynosza 27-32 dni

Gość Władysław 1948
:D

Gość ppaulaa00
na twarz? a co to ma do zeczy? tak dla jasnosci , 'za okno' poprostu gdy sie zblizal to zakonczylismy on wyjal czlonka i "zalatwil sprawe"... czyli jest mozliwosc ze to jest spowodowane rozpoczeciem wspolzycia, tak ? ps mam 16 lat , okres mam od 2,5 lat

Gość Van Zann
jak to załatwił sprawę. wyjął członka i kogoś postraszył?

o nieregularnych cyklch mowimy kiedy roznica pomiedzy jednym a drugim wynosi 14 dni np raz masz okres co 28 dni a raz co 42 - to sa nieregularne cykle

tak, jest taka możliwość ale to nie jest na 100%, dlatego spokojnie poczekaj. Może się unormuje jeszcze. Są również kobietki, które mają okres okropnie nieregularny, np mają raz na 3 miesiące i powiedzmy przez dwa tygodnie. To jest dopiero masakra

Gość RAMIKAAA
poszedł do urzędu, wyjął członka i załatwił sprawę :) proste :)

Gość Connie....
to mój kiedyś poszedł do kiosku po gumki, wywalił kindybała na ladę i pani w kiosku mu pokazała, jak się ją zakłada

Gość religia poszła w las...
Rozregulowanie cyklu może miec różne podłoże. Stres, przemęczenie, nie wysypianie się, zmiana diety, zaburzenia hormonalne i ciąża oczywiście, bo żadne środki anty nie dają 100% pewności. Skoro są statystyki i z nich wynika że zazezpieczenie się jest w 99,9 % to na kogoś ten 1 promil musi paśc. Oczywiście nie chcę cie straszyc odrazu ciążą, ale moim zdaniem, któreś z powyższych może ciebie dotyczyc. Poza tym większosc kobiet nie ma ciągle cykli jak w zegarku. Takie odchylenia wynoszące 1 tydzień to nic strasznego, ale jakbyś miała wielkie wahania to do ginekologa idź. Ja miałam zaburzenia hormonalne i przez pewiem czas miałam nieokreślone cykle. Raz dostałam @ po 42 dniach, a raz po 22.

Gość ppaulaa00
wiecie, kiepskie zarty ...;p a o tym pisze poprostu po to zebyscie nie dawali mi np glupich komentarzzy typu ... o ciazy - bo to wykluczam...

Gość ppaulaa00
PS, robilam 2 testy ciazowe, na obu wyszlo ze nie jestem w ciazy .

Gość Connie....
to nie żart. to prawda. wrócił do domu z założonym kondomem

Gość ppaulaa00
dodam, że w obu testach były bardzo trudne pytania i odpowiedziałam tylko na 3

Gość religia poszła w las...
No to w ciąży nie jesteś na 100%. A pomyślałaś o antykoncepcji hormonalnej?

Gość ppaulaa00
zastanawiam sie nad tym... tylko ze po pierwsze w tej chwili nie mam pieniedzy na tabletki . a slyszalam ze okolo 70 zl kosztuja , po 2 nie zabardzo wiem co i jak ... chodzi mi o to ze nie wiem gdzie mam pojsc ... wychowalam sie w sumie bez mamy tzn mialam 8 lat gdy sie wyprowadzila . chce isc do ginekologa nawet na kontrole zwykla ale tak jak mowie nawet nie wiem gdzie sie zapisac...

Gość ppaulaa00
ktos podrabia mnie wyzej ... z tymi 3 odpowiedziami ...

Gość shfvhtglp
Religia ...na kogos ten jeden promil musi paść...? No pewnie, po pijanemu to seks jest fajniejszy! Można sie zapomnieć i wpaść!

Gość ppaulaa00
na szczescie na mnie nie padl . z obecnym chlopakiem jestem juz prawie 8 miesieccy , a w sumie to dopiero ... ale mam nadzieje byc jak nadluzej... ja jednak wole sex z ukochana osoba niz z kims pierwszym lepszym na imprezie...

Gość ewfwefeffewfewfef
No dziwne, z pierwszym lepszym- dziecko, Ty masz 16 lat! "często współżyję.. 1-2 razy w miesiącu"- śmiech na sali :D

Gość ppaulaa00
moze i smiech na sali chodzi ci chyba o to ze raz czy 2 na miesiac to nie duzo , i chodzi o to wlasnie ze ja mam 16 lat < w sumie to mam skaczone prawie 17 lat >i dla mnie to jest czesto bo nie wyobrazam sobie byc matka w tym wieku.

Gość ewfwefeffewfewfef
No to dobrze. To pamiętaj o zabezpieczaniu to mamą nie będziesz. A poza tym jak zaczęłaś już tę przyjemniejszą stronę życia dla dorosłych. to warto się wybrać do ginekologa.

Gość ppaulaa00
tak jak pisalam , mam ochote pojsc ale nie wiem co i jak... niegdy nie bylam nawet u zwyklego lekaza sama a co dopiero jeszcze ciul z normalnym rodzinnym ale ginekolog ... jak to jest , musze isc do swojego rodzinnego lekaza i on mi ma dac skierowanie do ginekologa czy jak ? ;/ jesli moja mama wroci z zagranicy to moze odwaze sie z nia porozmawiac o ginekologu ale jednak na tacie nie mam co polegac , niestety:( chyba ze macocha ale tez sie wstydze trocze z nia o tym gadac ... ona jest tylko 7 lat starsza ode mnie ale jednak... hmm no nie wiem:(