Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia8888

Martwie się o moje 1,5 roczne dziecko

Polecane posty

Gość madzia8888

Córka ma 20miesięcy i raz na tydzień, półtora dostaje czkawki i wtedy ma ją kilka razy w ciągu dnia.Często zaczyna się ta czkawka od odbicia. Ja się bardzo martwie, wyczytałąm ze mogą to byc sprawy neurologiczne.Pytałam dwóch pediatrów i kazali sie nie przejmować. Czy ja przesadzam? Czy wasze dzieci tez mają czkawki? i czy tez tak często?

Gość tammmta
moja tez miewa czkawki, zawsze jak sie mocno smieje to od razu czkawka ;)

Gość noinienoxi
słuchaj, pójdź wreszcie do tego neurologa niech raz na zawsze cię oświeci i dasz spokój z tymi ciągłymi pytaniami już chyba 100 razy pytałaś o tą czkawkę jeśli dalej nie satysfakcjonują cię odpowiedzi dziewczyn to idź do neurologa i daj nam spokój z tą czkawką

Gość madzia8888
Ale ja wyraźnie napisałam ze czkawki u mojej córki zaczynają się od odbicia nie rozumiesz? Po co mi te wywody że twoja córka od śmiechu. Chwalisz się że twoje dziecko się często śmieje i ma tak radosne dzieciństwo? Prosze mamy o porady bo już sama nie wiem czy przesadzam?

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jak tak sie martwisz to rusz leniwa dupe i idz do lekarza a nie na forum szukasz porad, matka która sie na prawde martwi idzie od razu do lekarza

Gość madzia8888
byłam u dwóch lekarzy....

Moja córka tez ciagle miała czkawkę od urodzenia przewaznie po karmieniu jak jej sie odbiło. Potem samo przeszło bo mnie jakos nigdy nie wpadło do glowy żeby z czkawką iśc do lekarza.

Gość hhiofsfsf
Ty chyba rzeczywiscie nie masz wiekszych problemów w życiu.... Masakra.

Czkawka jest niegroźna, tylko męcząca. Moja córka też często ma czkawkę po odbiciu się, ale też po kąpieli. Zazwyczaj dziecko ma czkawkę jak łapczywie je i nałapie przy tym powietrza. Może być też z powodu zimna, albo ma pełną pieluchę. Słuchaj lekarzy, dobrze Ci powiedzieli.

Gość whysoserious?
Nie bardzo rozumiem czego czekujesz od odpowiadajacych. Lekarze mowia, ze to nic niepokojacego - nie wierzysz. Ktos ci odpowiada, ze jej dziecko tak czesto ma po smianiu sie - napadasz na nia. Zamiast przejmowac sie czkawka powinnas starac sie opanowac swoja agresje i troche wyluzowac. Wyjdzie to i Tobie i dziecku na zdrowie.

Gość madzia8888
ja nie napdałam, ktoś się podszył

Gość To odwiedź jeszcze 10
a jak dalej coś ci nie będzie pasowało do do kolejnych 20 pójdź.Czkawka-moje dziecko ma po odbiciu,nieraz jak za dużo się napije.A ty nie masz czkawek?Bo bardzo to dziwne bardziej ciebie bym podejrzewała o problemy neurologiczne.Może coś ci na mózg uciska i popadasz w paranoję nt czkawki??

Gość az sie prosi
Nie panikuj kochana. Taka czkawka po jedzeniu na stowe nie jest z przyczyn neurologicznych.

Ciesz się, że masz zdrowe dziecko. Nie szukaj chorób, bo los bywa złośliwy i możesz je wkońcu znaleźć. Będziesz blokować zdrowy rozwój dziecka, bo we wszystkim będziesz się doszukiwać jakiejś nieprawidłowości. Troska o dziecko to jedno, a obsesja to drugie. Radzę więcej dystansu i optymizmu.

Gość teżzżona
Autorko mój ma 2,5 roku i ma czkawkę od urodzenia tzn nie cały czas, ale jak jest taki dzień (minimum 2 razy w tygodniu) że raz dostanie czkawkę to potem juz ma cały dzień.

Gość teżzżona
Nie sądze, mamy paru lekarzy w rodzinie i nikt nie zwrócił uwagi żeby to było coś nie tak. Więc nie przejmuj się, wyrośnie z tego.

Gość teżzżona
No co Ty?? tacie lekarzowi nie wierysz?? i jeszcze pytasz na kafe?? chyba ma rację żebyś sie puknęła :)

Gość .....Mirabella....
Boze kobieto daj spokoj juz z ta czkawka bo to jest nudne. Zawracasz dupe non stop zadając to samo pytanie czy czkawka jest groźna? Idz z nia do 50 neurologow niech się zbierze konsylium i bedziesz wiedziala skoro tak sie przejmujesz glupią czkawka. Raz na tydzien czkawka a ty panikujesz. Moja ma 18 misiecy i ma raz dziennie. Ja tez czesto mam. Daj juz temu dziecku spokoj albo łaź od neurologa do neurologa tylko nie zasmiecaj forum.

Gość madzia8080
nie bede z nią chodzila po lekarzach już , bo niszcze jej dziecinstwo. Chcialam sie spytac poprostu czy inne dzieci tez tak mają?bo moze to norma i tyle