Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Schoulda Woon

Ciagle mnie muli... Co to moze byc?

Polecane posty

Ciagle mam mdlosci... w ciazy nie jestem na pewno. Muli mnie na czczo, po jedzeniu, po herbacie. Rano mnie mulilo, wiec zjadlam delikatny kisiel nie z torebki, ale sama zrobilam. Po 5 minutach wymiotowalam.... Co mi moze byc? Mam tak od ok. miesiaca. Wczesniej nigdy nie mialam problemow zoladkowych, nigdy sie niczym nie zatrulam, nie mialam nawt grypy zoladkowej,

Gość annamaria777
hmmm ciąża??? zrób test ciążowy, jak trwa to już miesiąc to będzie wiarygodny :)

Gość -Przede-wszystkim-
Napisała że na pewno nie jest w ciąży.A powiedz dlaczego nie poszłaś z tym do swojego lekarza?

Ciąża nie. Miesiaczkuje regularnie i nie zauwazylam nic co odbiegaloby od normy... No poza muleniem.... Poza tym biore tabsy, wiec wykluczone.

A... w mojej przychodni sa takie olewcze kobiety, ze dalaby mi ranigast, albo cos oslonowego na zoladek i po sprawie, a to juz sama wyprobowalam. Miesiac temu podtrulam sie pizza i zaczelam ja zwracac. Od tamtej pory mam te nudnosci, ale chyba nie mozliwe zeby tak dlugo trwalo zatrucie.... Alkoholu nie pije, odzywiam sie zdrowo, nie jem jakis szczegolnych swinstw

W takiej sytuacji to na te tabletki tak stu procentowo bym nie liczyła. Poczytaj ulotkę "wymioty i biegunka" W takich wypadkach tabletki nie są już wiarygodnym zabezpieczeniem.

No ja wszystko dobrze wiem, tabsy biore wieczorem zaraz przezd snem i nie zwracam ich, a nudnosci trwaja od rano do ok. 17-18, czasem pozniej. Nie wymiotuje za kazdym razem. strasznie mnie muli i sie slinie

Tutaj raczej nikt diagnozy nie postawi, najlepiej idź do przychodni niech cię wyśla na badanie między innymi gastroskopię.

Gość WYPŁOSZZZZ
Czy koleżanka oddała już te 170 zeta?

Gość studentka uczelni medycznej
Wiesz co... zrób ten test dla pewności, nie jest drogi przecież, a przyjmowanie hormonów w czasie ciąży nie jest jakieś specjalnie zdrowe dla dzidzi. Przy jakichkolwiek biegunkach czy wymiotach nie można liczyć w 100% na tabletki, nawet gdy są przyjmowane regularnie i występuje krwawienie z odstawienia. No wiadomo, w nie musisz być od razu w ciąży, ale lepiej sprawdzić :) Równie dobrze możesz reagować tak na źle dobrane tabletki, mieć problem ze śluzówką żołądka (metaplazja lub brak śluzówki) lub wrzody, przyjmowane leki, różne alergie, stres i przemęczenie, czy na lekkich problemach na tle nerwicowym kończąc ;) Nie bagatelizuj tego.

Tak jeszcze pomyslalam ze moze od zelaza, bo od jakiegos czasu biore zelazo, ale na noc biore, a mdlosci wystepuje raczej od rana. dziekuje za pomoc i sugestie