Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama bąbelka

Kiedy zaczęły reagować na wołanie ?

Polecane posty

Gość Mama bąbelka

Ile mięsięcy miały wasze niemowlaczki jak zaczęły reagować na swoje imię ? Chodzi mi o każdorazowe zawolanie i reakcję na swoje imię, a nie taką reakcję od czasu do czasu.

mój jakoś teraz jak ma 14 mcy reaguje , ile razy nie zawołam przyjdzie / odwróci się. Czasem muszę 2 razy zawołać .Ale nie więcej

Gość Mama bąbelka
Moja ma 7 miesięcy reaguje czasami tylko i koleżanka mi powiedziała, że coś jest z nią nie tak, bo jej półroczny synek to już nawet TATA mówi.

Gość nowa sollll
a na mature w tym roku sie zakwalifikowal ?:)))

Gość nowa sollll
mojej znajomej dziecko ponoc w wieku 2 lat juz zajebiscie na laptopie po internecie smigalo;) oczywiscie nic takiego nie mialo miejsca wiec bierzcie opowiadania kolezanek o swoich dzieciach nie do konca zawsze na serio;)

Gość Mama bąbelka
Hehe, dobre. Wiesz, ja tam uważam że moja córka ma jeszcze na wiele rzeczy czas, ale jak słyszę od niektórych takie uwagi to naprwdę robi mi się przykro i się zastanawiam czy napewno się dobrze rozwija. Pediatra mi powiedziała, że motorycznie rozwija się bardzo dobrze, nawet jest jakby miesiąc do przodu.

moj jak mial 7 mcy niby reagował niby nie ale to nie było swiadome raczej byl zainteresowany osoba a nie swoim imieniem . Dopiero teraz wie ze do niego mowie;p

Dziecko nie rozumie w wieku pół roku słów "mama, tata" itd. bzdura :P moja córka też zaczęła bardzo szybko mówić mama, tata, baba, dada, byłam w szoku, mam ją nagrane jak za mną ładnie powtarza, a teraz ma ponad rok i nie powtarza za mną dosłownie nic, taka uparta jest. Mówi tylko wtedy kiedy ona chce. Nadal nie wiem czy wie, że jestem mamą, a tata tatą pewnie nie.. Bynajmniej na pewno po roku niektóre dzieci wiedzą o co chodzi, wcześniej to przypadkowe.

mój reaguje do tej pory dosyć osobliwie:) ucieczką:) nie słuchaj bzdur, ja miałam koleżankę której dziecko w wieku 8mc niby miało wołać jak głodne, i pieska naśladowała a w praktyce wyglądało to tak że miała takie swoje am na wszystko, na jedzenie, na misia na psa. kwestia interpretacji.

Gość Mamalesia
Mój zaczął jakiś rok temu mówić mama i tata-miał 7 miesięcy. Teraz mówi niewiele więcej :) choć wtedy nie było to świadome,a teraz wie już kto jest kto. Nie miał roku jak wołał mama am, a teraz bierze mnie za rękę, prowadzi do kuchni, mówi mama i pokazuje lodówkę. Na swoje imię reaguje,ale czasem po prostu udaje głuchego :) na wszystko przyjdzie czas-nie martw się głupimi przechwałkami. A nawet jak jedno dziecko coś robi,a drugie nie to też nie ma się czym martwić-każde dziecko rozwija się po swojemu.