Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JózefK

zmiana pracy - bardzo ważne pytanie!

Polecane posty

Gość JózefK

Witam. Mam taką sytuację. Obecnie pracuję w firmie "A". Pracuję tam niecałe 3 miesiące i pierwsza umowa próbna kończy mi się 16.03. Jutro przychodzi już następna umowa do podpisania, na rok. Teraz dostałem propozycję pracy w firmie "B", gdzie są lepsze zarobki i praca o wiele stabilniejsza W poniedziałek firmie "A" mam już się stawić do pracy (wczoraj dzwonili). W firmie "A" wczoraj podpisywały umowę osoby, którym tak jak mi kończy się za 2 tygodnie umowa. Ja nie podpisałem? Jak mogę to teraz ogarnąć ? Urlopu mam ok 4 dni, bo pracowałem tylko 2,5 miesiąca. Dodam, że orientowałem się i niestety w obecnej firmie "A" nie mam możliwości rozwiązania umowy o pracę za porozumieniem stron... Proszę o pomoc co mogę zrobić w takiej sytuacji...? 1) Czy mogę np dzisiaj iść do firmy "A" i złożyć coś takiego jak prośba o rozwiązanie umowy w trybie natychmiastowym ? 2) Czy jeśli nie będzie innej możliwości i po prostu pójdę do nowej pracy "B" i już nie przyjdę do pracy "A" może mi coś za to grozić? Bo Pani w zatrudnieniu w firmie "B" podsunęła mi taką możliwość Proszę o pomoc !

Gość Moze CI grozic nasranie w
papierach i grzywna, rozumiem ze firma B grzywne splaci?

Gość JózefK
ale czy to nie jest tak, że świadectwo pracy później jest dla mnie i po prostu w razie czego to mogę go później nie pokazywać ? bo firma "B" np. takiego świadectwa nie potrzebuje.