Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MotherMonster.

Tak pomaga MOPS samotnym matkom...

Polecane posty

Gość MotherMonster.

Sasiadka ma 3 dzieci. Poszla wiec ktoregos dnia do MOPSu po pomoc. Powiedzieli jej ze jest zdolna do pracy. Wiec prace znalazla,ale sasiadka z gory zazdrosna pinda zglosila ja ze dzieci siedza w domu bez opieki. Przyszli ci z MOPSu i rzeczywiscie... Ta matka gada im ze sami kazali jej szukac pracy wiec ja znalazla, a teraz groza ze zabiora jej dzieci? No litosci. Co za chory kraj... I jak tu samotne matki maja zapewnic przyszlosc swoim dzieciom? Nic tylko pod latarnie... Zero pomocy od panstwa

Gość .,n l/ n
:o ile la maja dzieci

Gość .,n l/ n
niekoniecznie ile dzieci maja lat/? bo jak male to zostawic same w domu?? hmm

Gość .,n l/ n
gdzie ojciec??

Gość MotherMonster.
Maja gdzies z 8,12 i 15

Gość MotherMonster.
Z ojcem nie jest.To pedofil

Gość buhahahhahahahha
Bo ojciec powinien mieć takie alimenty by ona nie musiała z MOPS korzystać, a sasiadka zrobiła dobrze! Dzieci same w domu być nie mogą!

Dzieci powyżej 8 roku życia mogą przebywać w domu bez opieki, mogą też same poruszać sie po mieście :) tak że prowokacja nędzna :p

Gość buhahahhahahahha
Normalny człowiek 8l dziecka nie zostawia i nie wypuszcza samego. Póżniej patologia rosnie i sie dziwicie

Gość MotherMonster.
Ja tez nieraz z rodzenstwem sama siedzialam i jakos nic sie nie stalo. Dzieki temu nie chodzilismy glodni. Mojej mamie tez odmowiono pomocy,bo zobaczyli tel stacjonarny i stwierdzili ze jestesmy bogaci :o A moj ojciec alkocholik dostawal pomoc bo alkcholizm to choroba a ludziom chorym trzeba pomagac :o

Nie chodzi o rozsądek tylko o przepisy. A 8-letnie dziecko może wracać samo ze szkoły i moze przebywac w domu samo. I koniec.

Gość MotherMonster.
Lisabett,nie wiem od ilu mozna zostawiac dzieci w domu...ale ta najmlodsza teraz rocznikowo 8 bedzie miec. Pisze o tym bo mnie to troche zbulwersowalo.

No właśnie, a to nawet nie jest samo tylko ze starszym rodzeństwem. Jak miałam 14 lat też sie opiekowałam dwuletnią siostrą i nikt sienie czepiał.

Aaaa rocznikowo sie nie liczy, musi mieć skończone 8 lat :) wiem bo do ósmych urodzin musimy moją siostrą odbierać ze szkoły, a inne dzieci z jej klasy już chodzą same bo mają skończone 8 lat.

Gość buhahahhahahahha
A ja uważam że samotne mamusie b.często to idiotki zerujace na dzieckach. W przedszkolu ponad 25dzieci wychowują "samotne" co chuja prawdą jest, slubu nie biorą i ciagną kase pasożyty!

Gość djpeja vel szafalov
MOPS SŁABO POMAGA LUDZIOM! ZUS TEŻ RENT CHORYM NIE DAJE LECZ SPRZEDAJE JE BOGATYM I ZARADNYM ORAZ MOBILNYM!

Gość buhahahhahahahha
Dostają nawet bony na pieluchy w aptekach, na jedzenie załatwiają komputery dopłaty do czynszu, szok! Cwane qrewki, owszem są kobiety którym nie wyszło, ale są ojcowie, a jak nie wie z kim ma to chuj z nią ma sama wychowywać bez dodatków z państwa!

Gość MotherMonster.
Jaka kase? Ja tez samotnie wychowuje i od nikogo nie ciagne. Na prywatne przedszkole ze swojej kieszeni wykladam. Z tego co widze to u nas w przedszkolu prawie kazde dziecko ma oboje rodzicow. Malo jest samotnych matek

Gość buhahahhahahahha
Mało? haha, jak pisałam w grupie mojego dziecka 25!!!!!!! a gruba liczy 48dzieci. I widze jak te idiotki płaca połwe czesnego w przedszkolu, za jedzenie nie, chodza wymalowane pindy i na dupsku siedzą

No tak, bo często nawet by sienie podejrzewało że jakaś kobieta jest samotną matką :D ale na papierku wykazuje że jest ...

Gość MotherMonster.
Bony na pieluchy? O takim czyms nie slyszalam Tez bym chciala taka pomoc :)

Gość buhahahhahahahha
A w prywatnym samotnej nie zobaczysz bo te larwy maja doplaty w państwowych placówkach

Myslę, że w prywatnym też są samotne tylko nie oglaszają tego wszystkim bo po co.

Gość buhahahhahahahha
I ja też wychowuje samotnie, ale nie ciagne kasy z mopsu bo dziecko mam utrzymać ja i ojciec, zostawiła nas i płaci 1.000zł alimentów,natomiast moja koleżanka 'samotna" mamusia własnie pieluchy 2paczki na mies dostawała +bony zywnosciowe i wiele innych, powiedziała ze mnie " pojebało, ze pracuje" po rozwodzie. Nie zmienie o nich zdania bo to dno

Gość MotherMonster.
A mozna placic polowe w prywatnym przedszkolu?? To ja sie mecze i kombinuje nieraz odmawiajac sobie :o moze tez zaczne zerowac a nie wiecie czy dostaje sie jakis dodatek na wyprawke? nie wiem czy mnie bedzie stac na ksiazki...corka w tym roku do szkoly idzie :o

Gość takie tam duperele nic więcej
MOPS nie pomoże jeśli przepisy im nie pozwalają, takie prawo. To rząd wszystkiemu winien :) Sobie walą pensje i premie a progi dochodowe do MOPS zamrożone od kilku lat bo dla biednych forsy już nie starczy :(

Gość buhahahhahahahha
MotherMonster. Tak mają zaświadczenia z MOPSu zapytaj w przedszkolu, u nas nawet druki były wywieszone do kserowania :o Bo takie cwaniary potrafią chodzić i dopominać sie o swoje, a ludzie którzym z różnych powodów sie nie ułożyło jest wstyd, a nie powinno, już lepiej normalnym dać pomoc niż tym solaryzowanym lafirynda

Na książki można wypełnić druczek razem z rodzinnym jeśli Ci sie należy, ale to chyba tylko stówa.

Gość MotherMonster.
tylko 100 zl? :o a ksiazki to pewnie z 500 :o nie wiem jak wyrobie..