Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy wasze dzieci....

czy wasze dzieci.....

Polecane posty

okolo 2 letnie maja jakies dziwne ulubione zabawy ?? albo zajecia ?? ktore powtarzaja czesto??? moj synek bawi sie czesto sznurkami, zamkami od ciuszkow, i wszystkim co wisi .... czy to normalne ?????? bo robi to bardzo czesto

oprocz tego sie dobrze rozwija.. dodam

Gość xdeeeddcxd
a ty zadając pytanie czy to normalne to doszukujesz sie na sile ułomnosci we wlasnym dziecku czy o co ci teraz chodzi z tym pytaniem???

tak, mój młody bawi sie tylk osamochodami, czsaem klocki, ale to rzadkość razcej z autyzmem bym tego nie wiązała hehe uwielbia robić garaze i jeździ w nich autkami, ma ich chyba pierdylion

na punkcie garaży ma fioła, z byle pudełka zrobi sobie dziurę i to jest garaż, a wnim co> samochodziki

nie o to chodzi ... moj sie bawi tymi sznurkami ale.. ma w rece buta ze sznurowkami i tymi sznurkami wodzi po np gazecie w kolko.. i to czesto powtarza... albo bierze lalke siostry starszej jej wlosy mianowicie ( wiec lalka do gory nogami) i nimi wodzi po czyms ... zalezy co mu sie spodoba.. ale robi koncowka czegos kolka wokol czegos i tak co chwile to robi... nie chodzi o zwykla zabawe tylko czynnosci ktore powtarza

to raczej dziwna forma zabawy ktora powtarzac by mogl nieustannie

Gość b.e.a.t.a
Moja corka bawila sie w pajaka: brala nitke albo sznurek, zaplatala sieci po calym mieszkaniu i czekala az ktos sie zlapie.. Nie wiem, czy dziwne, ale wkurzajace na pewno :)

Gość xdeeeddcxd
no jasne, jeszcze stwierdz u niego autyzm, aspergera a za rok gdy zbyt szybko pobiegnie po trawniczku zdiagnozuj u niego ADHD po czym do psychiatry go zapisz :o

no dobra potrafi jeździć przez 20 minut i ustawiać z miejsca na miejsce ten samochód, po czym wraca w to samo miejsce i znowu to samo poza tym też lubi cos złąpac i ciągnąć po podłodze, kilka razy z rzędu, tylko kółek nie robi, ale to moze nie to samo

Gość schmeterlinggggggggggggggggggg
Spoko, moja do 4 roku zycia bawila sie tylko w psa albo z psem w psa. Teraz ma 12 lat i jest calkiem normalna.

Gość aaaayyyyaaa
Moja córka 2lata najchętniej bawi sie klockami ale kiedy idzie spać do łóżeczka swojego bierze smoczka i bawi się rożkiem kołdry smyrając sie nim po nosku-robi tak wieczorem kiedy zasypia i rano kiedy się budzi. Czasami przychodząc do mojego łóżka zabiera ze sobą swoją poduszkę i kołderkę i też chwyta za ten rożek i się nim smyra albo mnie nim smyra i mówi:to rożek jest! Wszystkie rożki jej kołderki są często brudne i mokre bo jak nie ma pod ręką smoczka to ssie rożek:) Kto ma tak samo?

Mój synek ostatnio ciągle udaje psa :p raczkuje i szczeka :p myślę że podpatrzył to u kogoś w żlobku bo wcześniej nigdy sie tak nie bawił.