Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomoooocuuuu

DOSTAŁAM LIST Z SĄDU

Polecane posty

Gość pomoooocuuuu

odnośnie alimentów.. że skończyłam szkołę, miałam pracę a ojciec dalej płacił...i mam rozprawę 22 maja. Mówiłam ojcu, ze mam pracę. Co mi .."grozi" ?? Zabiję gnoja ;/

Gość wetfwerew
będziesz musiała oddać kase i tyle :classic_cool:

no to chyba podobnie jak z rentą, czyli będziesz musiala mu zwrócic kase

Gość pomoooocuuuu
Co za....no nie wytrzymam. Jeszcze mam pytanie... Jeśli ja informowałam go o pracy, to po kiego grzyba on dalej płacił??

Gość pomoooocuuuu
No nie będę miała, właśnie sie zwolniłam, wyjeżdzam za granicę... Gnój niemyty... przecież wiedział!!

Skoro wiedziałaś, że jeśli będziesz pracować, nie będziesz mogła brać pieniędzy, to czemu brałas?

Gość pomoooocuuuu
Sądziłam, że jeśli powiadomię go o tym, że pracuje, to on po prostu przestanie te pieniądze przysyłać..

Gość kasia jest ładna
on chyba nie mógł tak po prostu przestać przysyłac. W sumie nie wiem jak to jest. Skończyłas szkołę czy przerwałas?

Gość takie tam duperele nic więcej
Nic Ci nie grozi skoro go informowałaś. Widocznie płacił dobrowolnie. Nie zgadzaj się na żadne spłaty.

Gość pomoooocuuuu
Szkołe skończyłam, od pażdziernika byłam na stażu, od 1 lutego na umowie ale złożyłam wypowiedzenie. Co za ciec, pewnie mu na alko brakuje..no nie wierze....

Gość pomoooocuuuu
Jak się okaże, że muszę mu zwracać te marne grosze..to mnie chyba szlag jaśnisty trafi. Powiem w sądzie, że pobierałam kieszonkowe z całego okresu dzieciństwa.. ciul

Gość w11.
wyrzeknij sie go sądownie,bo potem on ciebie moze pozwac o alimenty

Gość ciool
Twoje posty świadczą o tym że jesteś złą córką.

Gość pomoooocuuuu
220 zł za miesiąc. Licząc od października --1100zł

Gość pomoooocuuuu
Tak, jestem złą córką. Mam to po złym tatusiu, złym dzieciństwie a właściwie braku dzieciństwa...nie wkurwiajcie mnie, bo gówno wiecie... zresztą nie będe się emocjonowała, bo spcejlanie mnie podjudzacie. Chcę tylko dowiedzieć się, co teraz.

Gość pomoooocuuuu
elemerel- no nie wiem. Nie mam teraz kasy. Z mamy nie chcę zdzierać. Trudno, będe musiałą sobie jakoś poradzić, zobaczymy. Wolałabym- jeśli jest taka możliwość- zawalczyć o to, by go nie spłacać. Nie wiem, czy istotne jest to, że powiedziałam mu o podjęciu pracy.

pomoooocuuuu No i czemu szalejesz dziewczyno? Ojciec to nie Bank Alimentacyjny i nic nie będziesz zwracać. Po prostu taka jest procedura i już, a wy jak nie wiecie to nie straszcie dziewczyny. Tak jak występuje się do Sądu o przyznanie alimentów tak samo trzeba wystąpić z pismem o zaprzestanie płacenia jeśli dziecko się usamodzielniło i jest w stanie utrzymać się samo. Więc spokojna głowa dziewczyno nic się nie martw:) będzie dobrze.

Gość fedsvdwbvdwb
a co jest w tym piśmie? bo jak na moje oko to będzie sprawa o wygaśnięcie obowiązku alimentacyjnego czyli po prostu ojciec chce już zaprzestać płacenia. nic oddawać nie musisz bo nic nikomu nie ukradłaś

Gość pomooocuuuuu
Silvergold - dzięki, a szaleję, bo komp[letnie się na tym nie znam. A znając mojego ojczulka sądziłam, że już coś wykombinował, żeby wyżebrać kasę. Dostałam "oficjalne" pismo z sądu i list, jaki przesłał ojciec (z błędnym rokiem mojego urodzenia -.-) z prośbą o zaprzestanie płacenia alimentów. Więc macie racje, chyba nie muszę go posyłać do diabłów:) Dziękuję pięknie za odpowiedzi 🌼