Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaarolinaaaaaa

W co ubrać 7 miesięczne dziecko do chrztu???

Polecane posty

Gość kaarolinaaaaaa

j/w Myślałam nad spodenkami typu jeans, koszula, sweterek. Pomóżcie.

Gość małgorzatta____
W co ubierzesz to Twoja sprawa. Mój synek nie był oryginalny i miał biały komplecik polarkowy.

Gość kaarolinaaaaaa
Ja chcę ubrać normalnie, chrzest będzie w kwietniu. Jakoś tak nie widzę dziecka na biało, zwłaszcza, że w kwietniu pewnie będzie już miał ponad 80 cm. koleżanki mówią, że nie wypada żeby dziecko było normalnie ubrane.

Gość małgorzatta____
mój miał o ile dobrze pamiętam rozm 86 i był na biało. Spostrzegłam jednak swym "bystrym"okiem że większe dzieci były normalnie ubrane więc to nie żaden obciach itd jak koleżanka twierdzi.

Gość kaarolinaaaaaa
czyli się nie wygłupię jak go tak ubiorę? Jakoś tak sobie nie wyobrażam białegro garniturku. Powinno być ciepło i polarkowy komplet też odpada. A jak Wasze dzieci zniosły chrzest w tym wieku? Mam nadzieję, że moje dziecko nie zechce zwiedzać kościoła... Jestem pełna obaw co do tego dnia. 5 minut nie posiedzi lub nie poleży spokojnie mój mały.

wczoraj bylam na zakupach bo chrzcze 10 marca i swojemu synowu kupilam normalne ubranka tj kurteczke niebieską w paseczki , adidaski bialo niebieskie , spodenki kakaowe , i koszule i sweterek , eleganckie ale zwyczajne zeby potem mogl jeszcze gdzie zalozyc, biale wychodiz z mody wiec z powodzeniem ubierz go normalnie, byle nie w kubusa puchatka, auta itd :D

Gość rihanna123
Myślę, że to świetny pomysł ! Jeśli kupisz synkowi taki mini garniturek powinien wyglądać świetnie ! Obecnie coraz więcej osób odchodzi od tradycyjnych białych szatek i kupuje nowoczesne, stylowe ubranka w których moim zdaniem dzieci wyglądają przesłodko. Ze swojej strony mogę podać CI link do sklepu w którym zamawiałam swojej córci ubranko do chrztu: http://blumore.pl/1246-ekskluzywny-garniturek-na-chrzest-wesele-62-86-maurycy.html Jak widzę mają tam spory wybór ubranek dla chłopców.

Gość gość
dziecko nie musi być ubrane na biało,natomiast musi posiadać tzw. szatkę która jest pewnym symbolem. Biała szatka kosztuje ok 15 zł i jest konieczna do chrztu św. może to być kawałek zwykłego białego materiału, ubranie do rzecz zupełnie dowlona.

Gość gość
rihana pogięło cię? chyba że to reklama, bo nikt normalny kręcącego się dzieciaka nie wciśnie w garniturek. Mały trzy razy się obróci i koszula na wierzchu, marynarka krzywa... oj daj spokój. Autorko myślę że możesz postawić wlaśnie na jakieś fajne ubranie w beżu w połączeniu z jasnym niebieskim.Będzie elegancko poza tym takie ubranka nałożysz nie raz i zestawisz z czymkolwiek.

Gość gość
garniturki do chrztu zakladaja tylko tepe mamusie Alankow i Oliwierkow, nie zapomnijcie o kaszkiecie :D

Gość gość
ale co kasy nie masz na ubranko? odpowiednie do okazji ech

Gość gość
nie wiem nie ochrzciłam i nie mam zamiaru.imprezę dla rodzinki można bez okazji zrobić.

Gość gość
najlepiej ubierz go w spiochy lub pajace w końcu to przeciez nie pizama

Gość gość
daj spokoj z garniturkiem. Moj np mial lniane spodnie, biala lniana koszulke i jasnoniebieski pulowerek (tak to sie nazywa chyba, taki sweterek w serek bez rekawow). Tez mi mowili ze za malo elegancko, ale co tam. Dla mnie polyskliwe garniturki dla maluchow to porazka.

Gość gość
gość 2015.01.09 nie wiem nie ochrzciłam i nie mam zamiaru.imprezę dla rodzinki można bez okazji zrobić. xx A co ci zależy, niektórzy to się tak upieraja ale wcale nie pomyślą o tym że dziecko potem może będzie chciało i będzie musiało wtedy przechodzić wszystko bo na przykład zapragnie wziąc ślub w kościele. Czy religia w szkołach, chrzest, komunia zaszkodziły nam w jakis sposób? Mi osobiście nie, przeciwnie to może wiele nauczyć i nie robi wody z mózgu jak to niektórzy mówią. Człowiek robi się optwarty ma jakies pojęcie nawet historyczne od małego, łatwiej potem wchodzi nauka bo dziecko ma jakąś orientację, uwazam że to nie jest złe uzupełnienie taka mitoplogia która otwiera umysł szerzej. :)Wiadomo że potem człowiek rozmyśla i analizuje wszystko i włozy to wszystko między mity a częśc może uzna za fakty, mamy dostęp do wiedzy wiemy więcej i nikt nie będzie zacofany przez to że uczył się religii w szkole bądź został ochrzczony. To wy p[o prostu chcecie zrobić na złość, pokazac jacy to wy jestescie inni, lepsi czyli nie zacofani itd... ale nie pomyslicie nad korzyściami jakie to może przynieść, bo zaszkodzić na pewno nie zaszkodzi.