Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ___wiatraczek___

sluby w miesiacu bez R....

Polecane posty

Gość ___wiatraczek___

Widze ze na forum bryluja tematy typu czerwiec czy wrzesien 2012.. ja biore slub w maju, jest jeszcze ktos z mniej okrzyczanym miesiacem?

Gość ___wiatraczek___
Witam!

Gość ___wiatraczek___
wszystko juz, tylko ksiadz nie oplacony :) nasze obraczki wyszly za male!!! musimy oddac do poszerzenia, tyle ze mojej nie da sie poszerzyc bo ma diamentowanie, heh. nie wiem jak onie je zrobili

Gość przedwojenna85
kwiecień 2012 :)

Gość ___wiatraczek___
czyli juz jest nas 3 ;)

ja wybrałam hiszpankę, z tego względu że jak ją ubrałam to dobrze się w niej czułam, mierzyłam duzo sukien które mnie przytłaczały, czułam sie cieżko, choc suknia była mgiełka, mierzyłam te prostego kroju tkie jak ty masz w linku, ale ja mam zbyt szerokie biodra i komicznie w niej wygladam, moja suknia jest szyta na miarę, choć na samym początku omijałam te suknie z daleka, no i nie zawsze co nam sie podoba nam to pasuje, i dlatego będzie hiszpanka,

Gość ___wiatraczek___
no wlasnie, mi zawsze podobaly sie bogate suknie typu syrena. mocno zdobione,ale niestety zle mi w nich. tak samo jak w falbankach. jestem niska, drobna i gine w falbankach, nie widac mnie, tylko suknie.

Gość a ja powieem tak
ja biore za 2 tyg :) w miesiącu z r :)

Gość ___wiatraczek___
juz mam suknie :)

Gość krakowianka anka
lipiec w dodatku 13 i żeby pecha nie było za mało do tego jeszcze 2013r.!

Gość ___wiatraczek___
13 wcale nie sa pechowe. Tobie na 100 % przyniosa szczescie. Własnie sie zastanawiam jakie buty zalozyc do sukni z rozcieciem. Sandalki czy klasyczne pantofle. na zdjeciach czesciej widze,ze modelki maja na sobie lekkie buciki na szpilce, ale to modelki...

a jesteście przesądne?? ja jakoś nie szczególnie ale jakoś tych zabobonów ślubnych sie trzymam, np używane mam nowe będzie suknia niebieskie to bedzie podwiązka buty tylko całe z palcami i piętą, śmieszą mnie te przesądy ale fajnie tak troche się postarać,

Gość ___wiatraczek___
cos niebieskiego-podwiazka cos nowego suknia cos starego-moj facet, nieznienny od tylu lat cos pozyczonego- tu sie zaczynaja schody...

coś pozyczonego, to co pozycze od koleżanki, czytałam też o zaszyciu kostki cukru, cos starego, mam piekną torebeczkę kupioną na allegro wiec będzie stara, hehehe

Myslalam, ze maj jest najbardziej banalnym miesiacem na sluby? Czy to "R" coz znaczy? Ja slyszalam ze maj jest pechowy. Ktos zna inne przesady?

Gość ___wiatraczek___
sama nie wiem co znaczy to r, ale wiem ze sa to miesiace najbardziej oblegane, poza sierpniem bo to niesiac Matki Bozej. panietam jak moja babcia mowila ze kiedys w sierpniu wesel nie bylo, bo nie pilo sie wtedy alkoholu. dzis sie to zmienilo, ale fakt czerwiec i wrzesien to czas kiedy jest najwiecej slubow. u mnie trzeba na ok 2-3 lata sale rezerwowac-paranoja.

Gość ___wiatraczek___
co do pechowego maja "W tradycji katolickiej nie ma przeciwwskazań dla małżeństw majowych. W kalendarzu katolickim jest to miesiąc maryjny, a - według wierzeń związanych w tym wyznaniem - zawieranie małżeństwa pod egidą Matki Boskiej sprzyja szczęściu i powodzeniu".

Gość niby ladny, ale
Lipiec 2013 :-)

miesiąc bez r przesąd mówi ze jak sie bierze ślub w miesiacu bez r to dzieci będą miały problemy z wymową tej że litery i typowy rower nie bedzie rower tylko lower

miesiąc bez r przesąd mówi ze jak sie bierze ślub w miesiacu bez r to dzieci będą miały problemy z wymową tej że litery i typowy rower nie bedzie rower tylko lower

Gość makatka03
12 maja :D

Gość ___wiatraczek___
jest druga duszyczka z maja :) dziewczyny, macie juz wybrane kwiaty? ja sie caly czas zastanawiam, te wiazanki, ktore mi sie podobaja kosztuja majatek-szkada mi wydac 400 zl na kwiaty.

ja postanowiłam iść do kwiaciarki ze zdjęciem i zrobić prosty bukiet nie mówić że to ślubny, a butonierkę też da się dorobić,

Gość njcwueifq9w
slubniczka i ile zaspiewala za taki bukiecik ze zdjecia? a co z wiazanka dla druhny?