Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blondisylvia.94

badanie do pracy, czego się spodziewać

Polecane posty

Gość blondisylvia.94

Idę wkrótce do pracy i mam teraz mieć badanie. Nie wiem czego się spodziewać, nie miałam badania do pracy jeszcze. Dodam że będę dużo czasu na nogach. Czy będę się musiała rozebrać i jak się ubrać?

Gość ja rówież
idę do pracy i nie wiem czego się spodziewać

Gość .ivvonqa
ze mną lekarz przerowadził wywiad pytał na co chorowałam ile ważę czy palę, wpisywał to wszystko w kartę, potem mnie osłuchał (podnosiłam bluzkę), wreszcie kazał przejść wzdłuż gabinetu z zamknietymi oczami (wtedy kazał zdjąć buty), powiedział że wszystko ok i wypisał zaświadczenie. wsumie to trwało pare minut, dłużej czekałam w kolejce.

Gość blondisylvia.94
Dzięki, to będę musiała buty zdjąć? Patrzył czy prosto idziesz czy jak?

Gość jaidjdij
Normalnie się ubierz, ale wygodnie, żebyś w razie czego mogła zdjąć bluzkę. Nie trzeba zawsze zdejmować butów. Takie badanie to bardziej rozmowa niż badanie. Ale oczywiście lekarz musi Cię osłuchać, zmierzyć ciśnienie.

Gość jaidjdij
A masz tylko lekarza medycyny pracy czy jeszcze jakiegoś, np okulistę? Jaka to praca, jakie narażenia masz na skierowaniu?

Gość blondisylvia.94
Będę pracowała w sklepie, napisali że obciążenie dla kręgosłupa. Ubiorę się normalnie dzięki:)rozumiem że bluzkę trzeba zdjąć do osłuchania, mówisz że buty nie zawsze trzeba zdejmować to pewnie obojętne czy pójdę w rajstopach czy w skarpetkach.

Gość .ivvonqa
pewnie patrzył czy będę prosto szła, najpierw powiedział tylko żebym się przeszła wzdłuż gabinetu ale jak wyszłam z za jego biurka to powiedział "aha ma pani buty na obcasie, prosze zdjąć", nie mam pojęcia czy ma znaczenie czy masz skarpetki, ja miałam buty na gołe nogi bo było ciepło to się przeszłam na boso ;)

Gość młoda__ankieterka
u mnie to tylko byla rozmowa o stanie zdrowia i mierzenie cisnienia tak więc nie musialam sie rozbeirac

Gość marijolka>
ja musialam sie przejsc na bosaka

Gość meaduSa
ja miałam badania do pracy biurowej kilka razy, było to wywiad, badanie ciśnienia, osłuchanie + skierowanie do okulisty (praca przy komputerze), raz lekarz był dokładniejszy i dostałam dodatkowo skierowanie na rentgen płuc, kazał mi też stanąć tyłem prosto (w biustonoszu) i oglądał, czy mam proste plecy, potem kazał się pochylić i przejechał mi ręką po kręgosłupie, potem kazał zdjąć buty i oglądał, czy prosto stawiam stopy (w cienkich rajstopach)

Gość meaduSa
pytali też, czy biorę antykoncepcję hormonalną, czy chodzę do ginekologa regularnie, czy palę, czy uprawiam sport

Gość KWiatek_77
Może również kazać o wykonanie dodatkowych badań...obciążenie dla kręgosłupa (być może rtg i ortopeda)? Zależy do jakiego lekarza trafisz...Miałam do czynienia z bardzo czepliwą panią doktor, która na 10 osób, wystawiała , góra 3 zaświadczenia...