Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malinka2602

Przepuklina

Polecane posty

Gość Malinka2602

Czy któraś z was miała operowaną przepuklinę kresy białej? Chciałabym wiedzieć jak duża została wam blizna po takiej operacji

Miałem 3 operację przepukliny które zrobiły mi się po laparoskopii zwiadowczej. Jeśli chodzi o bliznę to zależy jak długie będzie ciecie i jak zadbasz o bliznę po operacji. Jeśli chodzi o blizny przerostowe i bliznowce to jedyny skuteczny moim zdaniem sposób to im zapobiegać. Miałem dwie operację brzucha wzdłuż kresy białej i za każdy razem zrobiła się blizna przerostowa, za pierwszym to była tragedia szeroka na 2cm, za drugim razem było lepiej 1cm ale blizna i tak bardzo widoczna gruba i czerwona. Teraz miałem 3 raz operację i po 3 dniach po zacząłem nosić odzież uciskową i na razie jest oki, blizna nie przerasta a minął już miesiąc od operacji. Od wczoraj zaczynam smarować raz dziennie maścią silikonową. Robiłem zdjęcia rok temu i porównuję do obecnych i jest dużo lepiej, rok temu w tym samym czasie od operacji już robiła się "ładna" blizna przerostowa a teraz nie. Także ZAPOBIEGANIE to podstawa, nie wierzcie że blizna Wam nagle zniknie od maści, niestety rok czasu smarowałem i nic się nie zmieniło. Teraz zastosowałem presoterapię ( metoda uciskowa) plus smarowanie maścią silikonową tzw. metoda łączona. Fakt, że trzeba chodzić nawet do roku w tej odzieży uciskowej ale warto.

Gość ledika2012
Gdzie robiłaś te operacje? Chirurg plastyk czy ogólny?