Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monsterpower100

Pomóżcie wielki problem

Polecane posty

Witam dożo ćwiczę i zjadłem już trochę w życiu chemii typu odrzywki i troszkę sterydów i teraz gdy już nie biorę naprawdę żadnych z tych wspomagaczy ale tylko ćwiczę i dość zdrowo się odżywiam mam problem duży problem z gazami naprawdę straszny odór co jest na pewno nienormalne jest co bardzo utrudnia normalne społeczne funkcjonowanie i żeby tego mało było jest to częste a najczęściej gdy coś zjem wtedy to się nasila, pokój w którym sypiam to istna gazownia,miałem robione różne badania krew,kał,mocz i coś tam jeszcze chyba morfologia i obe i wynik był pozytywny oraz miałem robioną gastroskopie chyba tak się to nazywa miałem wkładaną do żołądka kamerę i mam wydruk tego i niby wszystko prawie w porządku mała przepuklina na którą brałem leki, i niby to było powodem mojej dolegliwości i nic nie pomogło dalej to samo nie wiem już co mam zrobić z tym proszę o pomoc wcześniej nigdy takie coś mnie nie dotknęło mam to już od jakichś 2 miesięcy. zapomniałem dodać że był to okres gdzie było dużo stresu i czuje lekki bul z w prawym boku wyżej biodra nie wiem czy to wątroba czy co ale badania tak jak mówię były pozytywne. Nie wiem co już mam poradzić jest to bardzo uciążliwe pomóżcie jeżeli możecie. Jakie badania mam porobić jeszcze?

JAk masz gazy to czyli że nie odżywiasz się zbyt dobrze. Może masz pasozyty. Kup sobie sól gorzką i oczyść się trochę z zalegajacych mas kałowych. Może zjadasz za duże iloscie miesa i organizm nie nadąza z wydaleniem tego i zalega ci to wszytsko w jelitach tworząc śmierdzace gazy. Źle połączone pokarmy fermentuja i gnija w jelitach.

http://porady-zdrowie.pl/gazy-w-jelitach/ "Bardzo częste schorzenie które występuje u co raz to większej liczby osób, co gorsza nawet u dzieci. Przyczyną powstawania gazów jest przede wszystkim zła dieta, nieodpowiednie łączenie pokarmów oraz brak ruchu. Jeżeli zaczniemy dostarczać naszym jelitom pożywienie z dużą zawartością błonnika, uczucie zagazowania jelit zniknie. Mało tego, warto również przyjmować dodatkowo błonnik pod postacią suplementu który jeszcze bardziej wzmocni jelita. Błonnik witalny oczyszcza jelita, poprawia ich pracę czyli perystaltykę, a także likwiduję gazy, zaparcia oraz zgagę. Jeżeli jeszcze bardziej chcesz oczyścić swoje jelita, możesz na przykład zastosować lewatywę. Lewatywa ma działanie przeciwbólowe, a także oczyszczające. Dodatkowo błonnik witalny poprawia samopoczucie a także dodaję energii naszemu organizmowi. Błonnik witalny wspomaga również odchudzanie."

Gość felikxxxx
Jeszcze lepiej jak sie połaczy lewatywe z solą gorzką, taki zabieg 2 razy w tygodniu przez jakieś 6 miesięcy. Poźniej raz na miesiąc.

Gość lekarze to dno
za dużo białka

Gość defgrgtg
Cytat z forum medycznego. Jesli już wkroczył Pan na takie niziny to możemy porozmawiać o bąkach. Co prawda nie podnosi to poziomu dyskusji, ale jeśli Panu zależy..... Jak Pan doskonale wie, mięso gnije znacznie bardziej smrodliwie niz na przykład chleb czy jabłko. Proszę sobię wyobrazić co dzieje się z mięsem w temperaturze 36,6 stC przez dajmy na to- dobę, bo tyle mniej więcej przebywa w bardzo długich jelitach człowieka (jeśli jedzący je nieszczęśnik nie ma typowych dla takich osób zaparć - bo wtedy jeszcze dłużej). Powstające gazy są straszliwie cuchnące. To jest ta różnica. (Zresztą podobnie śmierdzi pot osób zjadających dużo mięsa). Wegetarianie nie mają takich problemów.

a czy to może być problem z jelitem wrażliwym? bo trwa to już około 3 miesięcy a co do diety to dieta nic nie daje, ale dzięki za wypowiedzi chociaż na tym forum można dostać jakieś rady:)